Терешківська громада

Полтавський район Полтавська область

Громадські слухання щодо проєкту містобудівної документації

Дата: 25.04.2024 15:02
Кількість переглядів: 22

ПРОТОКОЛ

щодо проекту містобудівної документації

 

“Детальний план території на земельній ділянці, площею 0,97га, кадастровий номер 5324085900:00:012:0044, зі зміною цільового призначення для розміщення та експлуатації будівель і споруд автомобільного транспорту та дорожнього господарства (код згідно КВЦПЗД – 12.04.)”

 

09  квітня  2024 року                                                                          с. Терешки

                                                                                    (приміщення сільської ради) 

                                                                       

Громадське обговорення розпочалось об 11:00 год.

Ведеться відеофіксація зборів.

 

Згідно реєстрації присутні 13 осіб.

 

П О Р Я Д О К    Д Е Н  И Й :

 

  1. Обрання представників громадськості, які увійдуть до складу погоджувальної комісії, в разі її утворення.

2. Про проект містобудівної документації “Детальний план території на земельній ділянці, площею 0,97га, кадастровий номер 5324085900:00:012:0044, зі зміною цільового призначення для розміщення та експлуатації будівель і споруд автомобільного транспорту та дорожнього господарства (код згідно КВЦПЗД – 12.04.)” (доповідає розробник Дронь Марина Сергіївна).

 

ГОЛОСУВАЛИ:

                                                                                    «За» - 13

                                                                                   «Проти» - 0                      

                                                                                    «Утримались» - 0

                                                                                    «Не голосували» - 0

Регламент: Дорохіна Надія запропонувала визначити регламент:

Виступ замовника – до 5 хвилин

Виступ розробника – до 15  хв

Запитання, обговорення, дебати – до 20 хв

Розгляд пропозицій та зауважень щодо детального плану – до 20 хв

Оголошення рішення – до 5 хвилин.

 

ГОЛОСУВАЛИ:

                                                                                   «За» - 13

                                                                                   «Проти» - 0                      

                                                                                    «Утримались» - 0

                                                                                     «Не голосували» - 0

 

 

Присутні:

1. Представники замовника містобудівної документації в особі начальника відділу містобудування та архітектури Терешківської сільської ради Дорохіної Надії.

2. Учасники громадських слухань: місцеві жителі, представники сільської ради.

3. Запрошені: Представники розробника ТОВ «АРТ-ЗЕМ»: директор - Казак Микола Володимирович, ГАП - Дронь Марина Сергіївна

Слухали начальника відділу містобудування та архітектури, Дорохіну Надію яка оголосила, що метою сьогоднішніх зборів є: розгляд, надання пропозицій та зауважень для врахування інтересів громадськості щодо проектних рішень містобудівної документації “Детальний план території на земельній ділянці, площею 0,97га, кадастровий номер 5324085900:00:012:0044, зі зміною цільового призначення для розміщення та експлуатації будівель і споруд автомобільного транспорту та дорожнього господарства (код згідно КВЦПЗД – 12.04.)” розробленого на підставі рішення 28 сесії 8 скликання від 18.10.2023 р та СЕО.

1. Замовником Детального плану та СЕО є виконавчий комітет Терешківської сільської ради.

2. у відповідності до п.8 Порядку проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проектів містобудівної документації на місцевому рівні затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 25. Травня 2011 р. № 555:

«8. Громадські слухання проводяться під головуванням уповноваженого представника замовника містобудівної документації….»

Виходячи з вищевказаного слухання проводяться під головуванням Дорохіної Надії.

3. Головуюча зазначила:

- оголошення про початок процедури розгляду детальних планів території та проведення громадських розміщено 20.03.2024 р. на офіційному веб-сайті Терешківської сільської ради та на дошці об’яви в с. Копили, також у мережі Фейсбук. Обговорення детального плану та СЕО згідно з об’явою триває по 21.04.2024 р.

- примірник детального плану наданий для розгляду Терешківській с/р

- з 21.03.2024 р громадськість мала змогу ознайомитися з наявними матеріалами на офіційному веб-сайті Терешківської сільської ради та у відділі містобудування та архітектури у приміщенні сільської ради: с. Терешки, вул. Шевченка, 1А

- на цей час з дня опублікування оголошення про початок процедури розгляду вищевказаної містобудівної документації до замовників документації не надходили будь-які зауваження та пропозиції щодо проектних рішень

- у замовника відсутні питання до розробників Детальних планів.

 

1. Обрання представників громадськості, які увійдуть до складу погоджувальної комісії, в разі її утворення.

 

Виступила Дронь Марина Сергіївна, яка доповіла, що відповідно нормативних документів необхідно створити Погоджувальну комісію, яка у разі виникнення спірних питань буде їх розглядати і виносити рішення. До складу комісії повинні увійти представники замовника, розробника і громадськості у кількості до 20 осіб.

Виступили:

Надія ДОРОХІНА, яка запропонувала всім присутнім увійти до складу Погоджувальної комісії.

ВИРІШИЛИ :

Створити Погоджувальну комісію у складі 13 осіб за списком реєстрації.

ГОЛОСУВАЛИ:

                                                                                    «За» -13

                                                                                   «Проти» - 0                       

                                                                                    «Утримались» - 0

                                                                                             «Не голосували» - 0

2. Про проект містобудівної документації “Детальний план території на земельній ділянці, площею 0,97га, кадастровий номер 5324085900:00:012:0044, зі зміною цільового призначення для розміщення та експлуатації будівель і споруд автомобільного транспорту та дорожнього господарства (код згідно КВЦПЗД – 12.04.)”

Виступила Дронь Марина Сергіївна:

Розробником - Мариною ДРОНЬ донесено інформацію про існуючий стан території, на якій здійснюється проєктування, його екологічні та інженерно-геологічні умови. Основним завданням даної містобудівної документації є аналіз існуючого стану території проєктування, зміна функціонального призначення території та цільового призначення земельної ділянки з земель громадської забудови на землі транспорту у зв’язку з намірами розташування на зазначеній земельній ділянці об’єкту автозаправної станції. Зокрема, повідомлено, що територія, яка підлягає детальному плануванню, розташована за межами населених пунктів Терешківської сільської ради вздовж автодороги М-03 «Київ-Харків-Довжанський», за станом на сьогоднішній день ділянка вільна від забудови. До ділянки проєктування прилягає сформована земельна ділянка лісового господарства. З урахуванням вимог Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку» зазначений проєкт містобудівної документації підлягає стратегічній екологічній оцінці, що передбачає у своєму складі проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів відповідно до Постанови кабінету Міністрів України №555 від 25.05.2011.

В ході доповіді розробник донесла інформацію щодо мети розробки містобудівної документації і шляхів врахування пропозицій громадськості в ході її  розробки. Звернула увагу на шкідливі екологічні чинники, які діють в межах території проєктування, зокрема, санітарно-захисних зон від проєктованих об’єктів автозаправної станції, зону шумового та вібраційного впливу від автодороги та охоронних зон проєктних мереж інженерного забезпечення об’єктів проєктування. Повідомлено яким саме чином здійснюється вплив на здоров’я населення в межах дії зазначених санітарно-захисних та охоронних зон. Загальний перелік заходів щодо покращення санітарно-епідеміологічного благополуччя населення викладено в звіті про стратегічну екологічну оцінку, який оприлюднений в установленому законом поряду на офіційному сайті замовника та в державному реєстрі стратегічної екологічної оцінки. В межах території, що розглядається детальним планом, передбачається будівництво автозаправного комплексу. Будівництво передбачає: розміщення будівлі АЗК з влаштуванням газо- та паливорозподільчих колонок, облаштування майданчику тимчасового перебування вантажного транспорту, розміщення будівлі додаткових сервісних послуг водіям та пасажирам, облаштування стоянки тимчасового зберігання легкових автомобілів, розміщення пожрезервуарів та інших об’єктів інженерного забезпечення об’єктів.

В ході доповіді донесено інформацію про забезпечення вимог п.10.8.19 ДБН Б.2.2-12:2019 «Планування та забудова територій», де зазначено, що під час розміщення АЗС поблизу лісових ділянок, де можливе поширення вогню, по периметру меж території АЗС необхідно передбачати наземне покриття, що не поширює полум’я по своїй поверхні, або зорану земельну смугу завширшки не менше як 5 м, в межах ділянки проєктування передбачено зорану земельну смугу по периметру ділянки поруч з ділянкою лісового масиву шириною 5м.

Крім того, ознайомитися з паперовими матеріалами звіту та проєкту містобудівної документації можна на офіційному сайті замовника та в приміщенні Терешківської сільської ради в зручний робочий час. Термін оприлюднення зазначених матеріалів не обмежений.

Розробник запропонувала перейти до запитань в ході громадського обговорення.

Виступили:

Надія ДОРОХІНА повторно наголосила, що в процесі даних громадських слухань розглядається, зокрема, звіт про стратегічну екологічну оцінку документа державного планування – детального плану території на земельній ділянці, площею 0,97га, кадастровий номер 5324085900:00:012:0044, зі зміною цільового призначення для розміщення та експлуатації будівель і споруд автомобільного транспорту та дорожнього господарства (код згідно КВЦПЗД – 12.04.).

Іноземцева О. М. (П.І.П)- місцева мешканка поставила уточнююче питання щодо місця розміщення ділянки проєктування?

Марина ДРОНЬ – ГАП проєкту містобудівної документації, повідомила, що ділянка проєктування розташована вздовж траси Київ-Харків з правого боку при русі у напрямку Харкова, орієнтовно за 490м від відомого закладу громадського харчування «Мухомор». Звернула повторно увагу, що зазначена ділянка є вільною від забудови, тому місце її розміщення важко визначити неозброєним оком.

Надія ДОРОХІНА повідомила, що процесі розробки даного проєкту містобудівної документації замовником було направлено звернення з зазначеним проєктом на розгляд Полтавському лісовому господарству, яке являється суміжним землекористувачем з ділянкою проєктування, на що отримано позитивну відповідь.  

ВИРІШИЛИ :

Врахувати зауваження і пропозиції що були запропоновані у ході громадських обговорень та погодити “Детальний план території на земельній ділянці, площею 0,97га, кадастровий номер 5324085900:00:012:0044, зі зміною цільового призначення для розміщення та експлуатації будівель і споруд автомобільного транспорту та дорожнього господарства (код згідно КВЦПЗД – 12.04.)” розробленого на підставі рішення 28 сесії 8 скликання від 18.10.2023р та СЕО.

ГОЛОСУВАЛИ:

                                                                                     «За» -13

                                                                                     «Проти» - 0                       

                                                                                     «Утримались» - 0

                                                                                     «Не голосували» - 0

 

 

Протокол вела:                                                           Надія Дорохіна

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь