Терешківська громада

Полтавський район Полтавська область

Бюджет громади на 2024 рік

Дата: 02.01.2024 14:27
Кількість переглядів: 97

Фото без опису

ТЕРЕШКІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ПОЛТАВСЬКОГО РАЙОНУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Тридцять перша сесія восьмого скликання

 РІШЕННЯ

 

«22»  грудня  2023 року           

с. Терешки

 

 

Про бюджет
Терешківської сільської територіальної громади
на 2024 рік

(1654000000)

 

Керуючись Бюджетним кодексом України, Законом України "Про місцеве самоврядування", Терешківська сільська рада Полтавського району Полтавської області  ВИРІШИЛА:

 

1. Визначити на 2024 рік:

доходи бюджету Терешківської сільської територіальної громади (далі по   тексту – територіальної громади) у сумі 117 252 998,00 гривень, у тому числі доходи загального фонду бюджету територіальної громади – 115 151 422,00 гривень та доходи спеціального фонду бюджету територіальної громади –
2 101 576,00 гривень згідно з додатком 1 до цього рішення;

видатки бюджету територіальної громади у сумі 117 252 998,00 гривень, у тому числі видатки загального фонду бюджету територіальної громади -
114 905 979,00гривень та видатки спеціального фонду бюджету територіальної громади – 2 347 019,00 гривень;

повернення кредитів до бюджету територіальної громади у сумі 30 000,00 гривень, у тому числі повернення кредитів до спеціального фонду бюджету територіальної громади – 30 000,00 гривень;

надання кредитів з бюджету територіальної громади  у сумі 30 000,00 гривень, у тому числі надання кредитів із спеціального фонду бюджету територіальної громади – 30 000,00 гривень;

профіцит за загальним фондом місцевого бюджету у сумі 245 443,00 гривень згідно з додатком 2 до цього рішення;

дефіцит за спеціальним фондом місцевого бюджету у сумі 245 443,00 гривень згідно з додатком 2 до цього рішення;

оборотний залишок бюджетних коштів бюджету територіальної громади у розмірі 300 000,00 гривень, що становить 0,26 відсотків видатків загального фонду бюджету територіальної громади, визначених цим пунктом;

резервний фонд місцевого бюджету у розмірі 200 000,00 гривень, що становить 0,17 відсотків видатків загального фонду місцевого бюджету, визначених цим пунктом.

2. Затвердити бюджетні призначення головним розпорядникам коштів бюджету територіальної громади на 2024 рік у розрізі відповідальних виконавців за бюджетними програмами згідно з додатками 3, 4 до цього рішення.

3. Затвердити на 2024 рік міжбюджетні трансферти згідно з додатком 5 до цього рішення.

Надати право Виконавчому комітету Терешківської сільської ради приймати рішення щодо розподілу та перерозподілу обсягів трансфертів з державного бюджету місцевим бюджетам у період між сесіями Терешківської сільської ради відповідно до частини сьомої статті 108 Бюджетного кодексу України.

4. Затвердити розподіл витрат бюджету територіальної громади на реалізацію місцевих/регіональних програм у сумі 47 380 421,00 гривень згідно з додатком 6 до цього рішення.

5. Установити, що у загальному фонді бюджету територіальної громади на 2024 рік:

1) до доходів загального фонду бюджету територіальної громади належать доходи, визначені статтею 64 Бюджетного кодексу України, та трансферти, визначені статтями 97, 101, 103, 103-2, 103-3, 103-6, 104, 105 Бюджетного кодексу України (крім субвенцій, визначених статтею 69-1 та частиною першою статті 71 Бюджетного кодексу України).

2) джерелами формування у частині фінансування є кошти, визначені частиною 1 статті 72 Бюджетного кодексу України в частині спрямування до бюджету розвитку (спеціального фонду) коштів із загального фонду.

6. Установити, що джерелами формування спеціального фонду бюджету територіальної громади на 2024 рік:

1) у частині доходів є надходження, визначені статтями 69-1, 71 Бюджетного кодексу України.

2) у частині фінансування є надходження, визначені пунктом 10 частини першої статі 71 Бюджетного кодексу України.

3) у частині кредитування є надходження, визначені пунктом 10 частини першої статті 69-1 Бюджетного кодексу України.

7.Установити, що у 2024 році кошти, отримані до спеціального фонду бюджету територіальної громади згідно відповідними пунктами частини першої статті 69-1, частини першої статті 71 Бюджетного кодексу України, спрямовуються на реалізацію заходів, визначених відповідними пунктами статті 13, частиною другою статті 70 та частиною другою статті 71 Бюджетного кодексу України.

8. Утворити в складі спеціального фонду бюджету територіальної громади на 2024 рік цільовий фонд та затвердити Положення про формування та використання коштів цільового фонду спеціального фонду бюджету Терешківської сільської територіальної громади у 2024 році згідно з додатком 7 до цього рішення.

9. Визначити на 2024 рік відповідно до статті 55 Бюджетного кодексу України захищеними видатками сільського бюджету видатки загального фонду на:

оплату праці працівників бюджетних установ;

нарахування на заробітну плату;

придбання медикаментів та перев'язувальних матеріалів;

забезпечення продуктами харчування;

оплату комунальних послуг та енергоносіїв;

соціальне забезпечення;

поточні трансферти місцевим бюджетам;

оплату енергосервісу.

програму державних гарантій медичного обслуговування населення;

10. Дозволити начальнику Фінансового відділу Терешківської сільської ради Полтавського району Полтавської області в межах поточного бюджетного періоду здійснювати на конкурсних засадах розміщення тимчасово вільних коштів бюджету територіальної громади на депозитах з подальшим поверненням таких коштів до кінця поточного бюджетного періоду відповідно до статті 16 Бюджетного кодексу України.

11. Відповідно до статей 43, 73 Бюджетного кодексу України надати право Фінансовому відділу Терешківської сільської ради Полтавського району Полтавської області отримувати у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України - позики на покриття тимчасових касових розривів бюджету сільської територіальної громади, пов'язаних із забезпеченням захищених видатків загального фонду, в межах поточного бюджетного періоду за рахунок коштів єдиного казначейського рахунку на договірних умовах без нарахування відсотків за користування цими коштами з обов'язковим їх поверненням до кінця поточного бюджетного періоду.

12. Головним  розпорядникам коштів бюджету сільської об’єднаної територіальної громади забезпечити виконання норм Бюджетного кодексу України стосовно:

1) затвердження паспортів бюджетних програм протягом 45 днів з дня набрання чинності цим рішенням;

2) здійснення управління бюджетними коштами у межах встановлених їм бюджетних повноважень та оцінки ефективності бюджетних програм, забезпечуючи ефективне, результативне і цільове використання бюджетних коштів, організацію та координацію роботи розпорядників бюджетних коштів нижчого рівня та одержувачів бюджетних коштів у бюджетному процесі;

3) здійснення контролю за своєчасним поверненням у повному обсязі до бюджету коштів, наданих за операціями з кредитування бюджету.

4) забезпечення доступності інформації про бюджет відповідно до законодавства, а саме:

- здійснення публічного представлення та публікації інформації про бюджет за бюджетними програмами та показниками, бюджетні призначення щодо яких визначені цим рішенням, відповідно до вимог та за формою, встановленими Міністерством фінансів України, до 15 березня 2025 року;

- оприлюднення паспортів бюджетних програм у триденний строк з дня затвердження таких документів;

5) взяття бюджетних зобов’язань, довгострокових зобов’язань за енергосервісом та здійснення витрат бюджету;

6) забезпечення у повному обсязі проведення розрахунків за електричну та теплову енергію, водопостачання, водовідведення, природний газ, інші енергоносії, комунальні послуги та послуги зв’язку, які споживаються бюджетними установами, та укладання договорів за кожним видом відповідних послуг у межах бюджетних асигнувань, затверджених у кошторисі.

13. У межах загального обсягу бюджетних призначень за бюджетною програмою окремо за загальним та спеціальним фондами бюджету фінансовий відділ сільської ради Полтавського району Полтавської області за обґрунтованим поданням головного розпорядника коштів здійснює перерозподіл бюджетних асигнувань, затверджених у розписі бюджету та кошторисі , в розрізі економічної класифікації видатків бюджету.

У винятковому випадку, за обґрунтованим поданням головного розпорядника бюджетних коштів, здійснювати перерозподіл видатків в межах їх загального обсягу за бюджетними   програмами, а    також   збільшення   видатків   розвитку   за     рахунок зменшення інших видатків (окремо  за загальним та спеціальним фондами бюджету),  здійснюється за  рішенням виконавчого комітету за погодженням  з постійною комісією сільської ради з питань фінансів , планування бюджету ,планування соціально-економічного розвитку , інвестицій і цін, визначення та відшкодування завданих збитків, заборгованості за користуванням землями комунальної власності, майном , з послідуючим затвердженням на черговій сесії сільської ради.

14. З 1 січня 2024 року з бюджету територіальної громади здійснюються видатки на забезпечення діяльності бюджетних установ, закладів, визначених у додатку 8 до цього рішення, відповідно до розмежування видатків між бюджетами, визначеного Бюджетним кодексом України.

15. Рішення набирає чинності з 01 січня 2024 року.

16. Додатки №№ 1-8 до цього рішення є його невід'ємною частиною.

17. Відповідно до частини четвертої статті 28 Бюджетного кодексу України Виконкому Терешківської сільської ради опублікувати рішення в газеті «Вісник Терешківської громади» та на офіційному сайті громади в  десятиденний строк з дня його прийняття.

18. Організацію виконання цього рішення покласти на Фінансовий відділ  сільської ради Полтавського району Полтавської області, контроль за виконанням рішення – постійні комісії сільської ради.

 

 

 

Сільський голова                                                               Віталій ТУРПІТЬКО

ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до  рішення Терешківської сільської ради від 22.12.2023 р. «Про бюджет Терешківської сільської територіальної громади на 2024 рік»

 

Формування місцевого бюджету Терешківської сільської ради,  здійснюється в умовах воєнного стану. Війна змінила традиційні форми та підходи до процесу аналізу та прогнозування економічного і соціального розвитку країни. Відсутність повної поточної статистичної інформації та додаткові джерела невизначеності,у першу чергу щодо тривалості та наслідків бойових дій,фактично унеможливили процес прогнозування у традиційній до війни формі та розрізі показників. У зв’язку з цим процес прогнозування здійснюється в режимі реального часу в умовах високого ступеня невизначеності та непередбачуваності у сфері національної та регіональної безпеки.

Бюджет Терешківської сільської ради на 2024 рік розроблено відповідно до Указу Президента України від 24 лютого 2022 року № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні», статті 15 Закону України «Про правовий режим воєнного стану», статей 75, 76, 77 і пункту 221  розділу VI «Прикінцеві та перехідні положення» Бюджетного кодексу України, Закону України «Про Державний бюджет України на 2024 рік», постанови Кабінету Міністрів від 11 березня 2022 року № 252 (зі змінами) «Деякі питання формування та виконання місцевих бюджетів у період воєнного стану», Податкового кодексу України. Основних прогнозних макропоказників економічного i соціального розвитку України на 2023 2024 роки та окремих припущеннях, закладених до прогнозних розрахунків, які наведені у листі Міністерства економіки України від 29.06.2023 3011-05/31540-03, особливостей складання проектів місцевих бюджетів на 2024 рік, доведених листом Міністерства фінансів України від 16.08.2023 05110-08-6/22354, інших законодавчих актів.

Аналіз тенденцій соціально-економічного розвитку нашої громади свідчить, що економіка громади розвивається під впливом складних i не завжди передбачуваних процесів, зумовлених наслідками через дії воєнного стану.

Однак  економічна стабільність нашої громади забезпечується діяльністю суб'єктів господарської діяльності, представленими підприємствами комунального господарства, сільського господарства, торгівлі та сфери послуг, великого, малого та середнього бізнесу.

 

Інформація про соціально-економічний стан Терешківської сільської  ради на 2024 рік

У лютому 2022 року розпочалося повномасштабне вторгнення Російської Федерації в Україну. 24 лютого 2022 року Указом Президента України введено воєнний стан, який продовжено i дотепер. Невизначеність тривалості та наслідків бойових дій унеможливили провести ефективний процес прогнозування соціально-економічного розвитку громади.

Аналіз тенденцій соціально-економічного розвитку громади свідчить, що економіка громади розвивається під впливом складних і не завжди передбачуваних процесів, зумовлених наслідками соціально-економічних змін в країні.

Економічна стабільність громади забезпечується діяльністю суб'єктів господарської діяльності, представленими сільськогосподарськими  підприємствами, торгівлі та сфери послуг, малим та середнім бізнесом.

Основними суб’єктами господарської діяльності на території громади є промислові підприємства, фермерські та особисті селянські господарства, фізичні особи-підприємці, як: філія «ЦРЕКМ «АТ «Укрзалізниця», ТОВ Будівельна компанія «КВП», ВП «КМС» АТ «Укрзалізниця», Філія «Полтавське лісове господарство» ДП «Ліси України», СП ПГНК, КДП «Клен», ТОВ «Полтава-сад», ТОВ «Євробуд», ТОВ «Екологічне підприємство «Южна пальміра», ТОВ «БПК» «Газінвестпроект», ВАТ «УМБ-23», ТОВ «СУСТР-19», ТОВ «Інтервудтрейд»; ТОВ «Укрспецгеологія»; АТ «Укгазвидобування»; ТОВ «Полтаваекоресурси»; ТОВ «Енергополіграфдокумент»; ВАТ «Укрспецгеофизика»; ТОВ «Комбiкорм-Полтава»; ТОВ «ОМД ДАЙМОНДС»; ТОВ «ВЕВ-сервіс»; ТОВ НВП «ЕКО-КРАЇНА»; ТОВ «НВП ТЕХ-АС»; ПП «ДУБРАВА 2016», ПП «АРСЕНАЛ 2009»; ПП «ГАРАНТ УСМ»; ПП «ЄВРОЛАЙН-МВ»; СФГ «Людмила», ФГ «ВАЦI», ФГ «Скарб», ФГ«КАРІН»; СФГ «Відродження»; ФГ «Собакар»; СФГ «Галина»; ФГ «АНТАНА»; СФГ «Таран»; СФГ «Флагман» та ін.

 

Доходи бюджету

Дохідну частину бюджету Терешківської сільської ради на 2024 рік розроблено на основі норм Податкового і Бюджетного кодексів України, іншого чинного законодавства із врахуванням децентралізації.

При прогнозуванні дохідної частини бюджету сільської ради на 2024 рік було враховано:

- статистичні показники, які використовуються при розрахунку прогнозних надходжень податків та зборів за 2023 рік, очікувані макропоказники Мінекономрозвитку на 2024 рік;

- зміни податкового законодавства щодо індексації ставок, виражених у абсолютних значеннях;

- соціально-економічний розвиток громади;

- застосування ставок місцевих податків i зборів з 1 січня 2024 року, згідно рішення cecii Терешківської сільської ради від 08.07.2022 «Про встановлення місцевих податків та зборів на території Терешківської ТГ»;

- зарахування до місцевих бюджетів 100 відсотків єдиного податку, що сплачується платниками єдиного податку ;

- розмір прожиткового мінімуму, мінімальної заробітної плати та посадового окладу (тарифної ставки) працівника I тарифного розряду Єдиної тарифної сітки;

- очікуване виконання дохідної частини місцевого бюджету за результатами 9 місяців 2023 року та фактичне виконання бюджету за 2022 рік;

-  продовження на 2024 рік дії норми щодо підвищеного     (+ 4%) нормативу зарахування податку на доходи фізичних осіб до місцевих бюджетів;

-  ставки акцизного податку на пальне, які визначені Законом України «Про внесення змін до розділу XX «Перехідні положения» Податкового кодексу України щодо ставок акцизного податку на період дії правового режиму воєнного, надзвичайного стану» (peєcmp. № 7668-д від 29.08.2022);

- інформацію структурних підрозділів сільської ради, а також певних підприємств, установ та організацій, що сплачують податки і збори до бюджету селищної ради;

- інші зміни до законодавства, що впливають на показники місцевих бюджетів та міжбюджетних трансфертів.

Відповідно до статті 77 Бюджетного кодексу України, при формуванні та затвердженні сільського бюджету на 2024 рік враховані обсяги міжбюджетних трансфертів (освітня субвенція та базова дотація), визначені у Законі про Державний бюджет України на 2024 рік.

Прогнозний обсяг дохідної частини місцевого бюджету Терешківської сільської ради на 2024 рік, з врахуванням трансфертів , становить
117 252 998,00 грн., в тому числі за загальним фондом – 115 151 422,00 грн. та спеціальним - 2 101 576,00 грн.

Виходячи з вищевикладеного, загальний обсяг мiжбюджетних трансфертiв, що надаються  сільському бюджету  передбачено у сумi 93 574 300,00 грн, у тому числi:

- освiтня субвенцiя – 23 744 900,00 грн.;

- базова дотація – 5 268 600,00 грн.;

- інша субвенція – 8 763 732,00 грн.;

- субвенція з місцевого бюджету на здійснення переданих видатків у сфері освіти за рахунок коштів освітньої субвенції -2 091 776,00 грн.

Прогноз доходів  сільському  бюджету на 2024 рік обраховано (без урахування  трансфертів) у сумі  77 383 990,00 грн., у тому числі сума доходів:

- загального фонду – 75 282 414,00  грн.;

- спеціального фонду –  2 101 576,00  грн.

Прогнозовані показники  доходів місцевих бюджетів  на 2024 рік (без урахування трансфертів)  порівняно із очікуваними надходженнями у  2023 році  зменшено на  129 271 010,00 грн., або на 62,6 %. Такий різкий перепед пов’язаний із прийняттям закону України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо забезпечення підтримки обороноздатності держави та розвитку оборонно-промислового комплексу України» №3428-IX від 08.11.2023р., яким з 01.10.2023р. частина податку на доходи фізичних осіб від оподаткування доходів у вигляді грошового забезпечення, грошових винагород та інших виплат, одержаних військовослужбовцями, поліцейськими та особами рядового і начальницького складу, що сплачується (перераховується) згідно з Податковим кодексом України на відповідній території України та згідно із зазначеними нормами Кодексу належить до доходів загального фонду відповідних місцевих бюджетів, зараховується в повному обсязі до спеціального фонду Державного бюджету України  

  Основним джерелом надходжень загального фонду є податок на доходи фізичних осіб, що становить 55,4% від прогнозного показника доходів загального фонду сільського бюджету на  2024 року.

 При формуванні бюджету враховано рішення Уряду щодо встановлення мінімальної заробітної плати з 1 січня у розмірі 7 100,00 грн,  та з 1 квітня 8 000,00 грн, на місяць та посадового окладу працівника І тарифного розряду ЄТС – з 1 січня  3 195,00 грн, та з 1 квітня  3 600,00 грн.

Відповідно до норм Податкового кодексу основним показником для розрахунку прогнозних надходжень податку на доходи фізичних осіб виступає показник витрат на оплату праці (ВОП), який включає в себе:

- фонд оплати праці найманих працівників (ФОП);

- допомога по тимчасовій непрацездатності, що виплачується за рахунок  фондів загальнообов'язкового державного соціального страхування;

- винагорода за цивільно-правовими договорами.

Розрахунок прогнозу надходжень податку на доходи фізичних осіб на 2024 рік розрахований із урахуванням прогнозного обсягу фонду оплати праці (зростання оплати праці найманих працівників бюджетної сфери та приватного сектору), рівня середньої заробітної плати, а також бази та ставок оподаткування доходів фізичних осіб.

Основні чинники, які вплинуть на надходження податку на доходи фізичних осіб:

- застосування єдиної ставки (18%) оподаткування доходів фізичних осіб (крім доходів у вигляді дивідендів по акціях та корпоративних правах, нарахованих резидентами - платниками податку на прибуток підприємств, які оподатковуються за ставкою 5%);

- підвищення мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму;

- зниження податкового навантаження на громадян, за рахунок надання податкової соціальної пільги на рівні 50% прожиткового мінімуму;

- легалізація виплати заробітної плати та інше.

Прогнозні показники податку  на  доходи фізичних  осіб на 2024 рік становлять 41 686 034,00 грн.

Розрахунок прогнозної суми  надходжень  від  акцизного податку з вироблених,  ввезених та реалізації суб`єктами господарювання роздрібної торгівлі  підакцизних товарів до  сільського  бюджету  на 2024 рік здійснено з урахуванням  надходжень за 2023 рік. Прогнозна  сума  надходжень акцизного податку  складе   6 120 043,00 грн.

Розрахунок прогнозованої суми податку на майно, зокрема плати за землю на 2024 рік проведено у розрізі юридичних та фізичних осіб за видами земельного податку та орендної плати за земельні ділянки комунальної власності.

Збільшення надходжень податку на майно (плати за землю) зумовлено:

- збільшенням площ щодо яких проведена грошова оцінка земель;

- проведення інвентаризації  земельних ділянок, наданих у користування та оренду;

- збільшенням площ щодо яких проведена грошова оцінка земель;

- проведення індексації нормативної грошової оцінки землі;

- переглядом укладених угод на оренду землі та розмір орендної плати.

Прогнозований показник  податку на майно (плата за землю) до місцевого бюджету на 2024 рік становить 8 570 000,00 грн.

Розрахунок прогнозної суми податку проведено у розрізі юридичних та фізичних осіб за видами земельного податку та орендної плати :

1) земельний податок – 1 350 000,00 грн., що сплачується:

- юридичними особами – 1 000 000,00 грн.,

- фізичними особами – 350 000,00 грн.;

2) орендна плата – 7 220 000,00 грн., що сплачується:

- юридичними особами – 6 190 000,00 грн.,

- фізичними особами – 1 030 000,00 грн.

Розрахунок прогнозної суми податку на нерухомість (податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки) на 2024 рік проведено у розрізі об’єктів житлової та комерційної нерухомості, юридичних та фізичних осіб, а також з урахуванням площі об’єктів і становить 2 577 549,00 грн.

Прогноз на сума єдиного податку на 2024 рік становить
10 234 772,00 грн.

Прогноз  неподаткових надходжень (адміністративний збір, орендна плата, державне мито) обрахований у сумі 575 000,00 грн. Розрахунки   здійснено на підставі динаміки надходжень за попередні роки.

Прогнозний показник надходжень до спеціального фонду  бюджету    на 2024 рік визначено у розмірі 2 101 576,00 грн. Ці надходження плануються     одержати за рахунок власних  надходжень  бюджетних установ.

 

Пояснення до основних положень проекту рішення та пропонованих обсягів видатків щодо функцій та програм

При розрахунку видаткової частини бюджету враховано основні  прогнозні макропоказники економічного і соціального розвитку та підвищення розмірів державних соціальних стандартів.

У проекті бюджету на 2024 рік передбачено розмір мінімальної заробітної плати у сумі  : з 01 січня 2024 року – 7 100,00 грн, з 01 квітня 2024 – 8000,00 грн.

Розмір посадового окладу працівника І тарифного розряду ЄТС з 1 січня  встановлено – 3 195,00 грн, з квітня – 3 600,00 грн.

Видатки  на оплату комунальних послуг та енергоносіїв (КЕКВ 2270) розраховано з урахуванням прогнозного зростання тарифiв на енергоносiї та прогнозного iндексу цiн виробникiв на 2024 рiк в середньому на коефіцієнт 1,125 .

 

Прогноз  показників  видатків  на  2024 рік

В основу формування розрахункових показників сільського бюджету покладено вимоги Бюджетного та Податкового кодексів України, Закон України «Про Державний бюджет України на 2024 рік», роз’яснення Міністерства фінансів України та інших чинних нормативно-правових актів України. В першу чергу при формуванні видаткової частини прогнозу бюджету враховано вимоги статті 77 Бюджетного кодексу України щодо забезпечення потреби в коштах на оплату праці працівників бюджетних установ відповідно до встановлених законодавством України умов оплати праці та розміру мінімальної заробітної плати, на проведення розрахунків за електричну та теплову енергію, водопостачання, водовідведення, природний газ та послуги зв'язку, які споживаються бюджетними установами.

Враховані також обсяги видатків, необхідні для забезпечення стабільної роботи установ та закладів соціально - культурної сфери, надання соціальних гарантій для малозахищених категорій громадян, підтримки в належному стані об’єктів житлово - комунального господарства.

Видатки бюджету громади обраховані відповідно до мережі головних розпорядників бюджетних коштів на підставі бюджетних запитів головних розпорядників.

Прогнозний обсяг видатків місцевого бюджету становить 117 252 998,00 грн.,  в тому числі: загального фонду – 114 905 979,00 грн., спеціального фонду – 2 347 019,00 грн.

 

Державне управління

На утримання апарату сільської ради по загальному фонду бюджету на 2024 рік , планується передбачити  видатки в сумі – 15 801 474,00 грн.  

За бюджетною програмою «Організаційне, інформаційно-аналітичне та матеріально-технічне забезпечення діяльності обласної ради, районної ради, районної у місті ради (у разі її створення), міської, селищної, сільської рад» видатки  планується передбачити видатки у сумі – 12 358 889,00 грн.

За бюджетною програмою «Керівництво і управління у відповідній сфері  у містах (місті Києві), селищах, селах, об’єднаних територіальних громадах»  планується передбачити кошти в обсязі – 3 442 585,00 грн., (Відділ освіти –  2 188 585,00 грн, фінансовий відділ – 1 254 000,00 грн.).

 

Освіта

У сільському бюджеті на 2024 рік видатки на галузь «Освіта»  планується передбачити -  60 159 044,00 грн., у тому числі видатки за рахунок освітньої субвенції із державного бюджету визначені у сумі  25 836 676,00 грн. Фото без опису

За бюджетною програмою «Надання дошкільної освіти»
видатки сільського бюджету передбачені в обсязі – 13 371 266,00 грн., у т. ч.  видатки загального фонду – 12 621 266,00 грн., спеціального фонду –
750 000,00 грн.

За бюджетною програмою «Надання загальної середньої освіти закладами загальної середньої освіти за рахунок коштів місцевого бюджету»  передбачити  кошти в обсязі – 16 296 430,00 грн., в т. ч. кошти загального фонду –
14 719 411,00 грн., спеціального – 1 577 019,00 грн. Фонд оплати праці технічних працівників планується в сумі – 8 261 361,00 грн., (КЕКВ 2111 -
6 771 607,00 грн, КЕКВ 2120 – 1 489 754,00 грн.).

Видатки спеціального фонду у сумі 225 443,00 грн. будуть спрямовані на корегування проектно-кошторисної документації на капітальний ремонт протирадіаційного укриття Терешківського ліцею.

За бюджетною програмою «Надання загальної середньої освіти закладами загальної середньої освіти за рахунок освітньої субвенції » кошти передбачено в сумі -  23 744 900,00 грн.   Фонд заробітної плати педагогічним працівникам прорахований, за рахунок коштів освітньої субвенції, в сумі –
23 744 900,00 грн., (КЕКВ 2111 Заробітна плата – 19 463 033,00 грн., КЕКВ 2120 Нарахування на оплату праці –
4 281 867,00 грн.).

За бюджетною програмою «Надання позашкільної освіти закладами позашкільної освіти, заходи із позашкільної роботи з дітьми» кошти передбачено в сумі -  2 005 537,00 грн.   Із них кошти бюджету Терешківської ТГ 1 538 715,00 грн., а 466 822,00 грн. із бюджету Новоселівської ТГ.

За бюджетною програмою «Забезпечення діяльності інклюзивно-ресурсних центрів» - 2 552 326,00 грн., в проекті бюджету сплановано отримати субвенцію з обласного бюджету на здійснення переданих видатків у сфері освіти за рахунок коштів освітньої  субвенції -  2 091 776,00 грн.,                (заробітна плата педагогічним працівникам інклюзивно – ресурсного центру),     за рахунок коштів місцевого бюджету,передбачено кошти в сумі –
460 550,00 грн., ( заробітна плата технічним працівникам,а також забезпечення діяльності інклюзивно-ресурсного центру Терешківської сільської ради ).

 

                                        Охорона здоров’я

Видатки загального фонду по галузі «Охорона здоров’я» на 2024 рік передбачено в сумі – 10 486 505,00 грн., а саме, за бюджетною програмою:         -  «Первинна медична допомога населенню, що надається центрами первинної медичної допомоги (медико-санітарної допомоги)» - 10 486 505,00 грн. Із них кошти бюджету Терешківської ТГ 5 492 674,00 грн. та Новоселівської ТГ – 4 993 831,00 грн.

Одержувачем коштів по  даній галузі є Комунальне підприємство "Полтавський районний клінічний центр первинної медичної допомоги" Терешківської сільської ради Полтавського району Полтавської області,  яке включає: поліклінічне відділення, п’ять амбулаторій.


                      Соціальний захист та соціальне забезпечення

 Видатки загального фонду  сільського бюджету  по галузі «Соціальний захист та соціальне забезпечення» на 2024 рік передбачено в сумі – 4 582 246,00 грн, а саме:

- по програмі «Забезпечення соціальними послугами за місцем проживання громадян, які не здатні до самообслуговування у зв'язку з похилим віком, хворобою, інвалідністю» - 3 690 499,00 грн.,(для утримання Комунальна установа "Центр надання соціальних послуг" Терешківської сільської ради Полтавського району Полтавської області);

- по програмі «Інші заходи у сфері соціального захисту і соціального забезпечення»  обраховані в сумі - 200 000,00 грн., (допомоги, які будуть використовуватися відповідно до Програми соціального захисту населення);

- по програмі «Надання пільг окремим категоріям громадян з оплати послуг зв'язку» – 3 750,00 грн.;

- по програмі «Компенсаційні виплати на пільговий проїзд автомобільним транспортом окремим категоріям громадян» - 375 000,00 грн.,  

- по програмі «Компенсаційні виплати за пільговий проїзд окремих категорій громадян на залізничному транспорті» - 25 000,00 грн.

- по програмі «Пільгове медичне обслуговування осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» - 37 097,00 грн. (за рахунок обласної субвенції).

- по програмі «Видатки на поховання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни» - 70 800,00 грн. (в т. ч. за рахунок обласної субвенції – 33 300,00 грн., за рахунок бюджету Терешківської ТГ – 37 500,00 грн.).

- по програмі «Надання соціальних гарантій фізичним особам, які надають соціальні послуги громадянам похилого віку, особам з інвалідністю, дітям з інвалідністю, хворим, які не здатні до самообслуговування і потребують сторонньої допомоги» - 100 000,00 грн.

- по програмі «Встановлення телефонів особам з інвалідністю I і II груп» - 100,00 грн. (за рахунок обласної субвенції).

- по програмі «Інші заходи у сфері соціального захисту і соціального забезпечення» - 280 000,00 грн. (в т. ч. за рахунок обласної субвенції – 30 000,00 грн., за рахунок бюджету Терешківської ТГ – 250 000,00 грн.).

 

Культура і мистецтво

Видатки сільського бюджету по галузі «Культура і мистецтво» на 2024 рік становитимуть – 6 750 808,00 грн., з них вся сума по загальному фонду. Розпорядником в даній галузі є Комунальний заклад «Центр розвитку культури, дозвілля, туризму, спорту та молодіжної політики».

Видатки загального фонду за бюджетною програмою «Забезпечення діяльності бібліотек» передбачені у сумі – 1 549 688,00 грн. За даною програмою фінансується утримання 11 бібліотек.         

За бюджетною програмою  «Забезпечення діяльності палаців i будинків культури, клубів, центрів дозвілля та iнших клубних закладів» передбачено видатки  у загальній сумі – 3 971 478,00 грн. За даною програмою фінансується утримання 3 будинків культури та 5 клубів.

За бюджетною програмою  «Забезпечення діяльності інших закладів в галузі культури і мистецтва» передбачено видатки  у загальній сумі –
1 129 642,00 грн. За даною програмою фінансується апарат управління Комунального закладу «Центр розвитку культури, дозвілля, туризму, спорту та молодіжної політики».

За бюджетною програмою  «Інші заходи в галузі культури і мистецтва» передбачено видатки  у загальній сумі – 100 000,00 грн. За даною програмою фінансується проведення заходів у громаді на 2024 рік заплановано 22 заходи.

 

Фiзична культура i спорт

Видатки сільського бюджету по галузі «Фiзична культура i спорт» на 2024 рік становитимуть – 4 507 979,00 грн., з них вся сума по загальному фонду. Розпорядниками та одержувачами в даній галузі є:

- Комунальний заклад «Центр розвитку культури, дозвілля, туризму, спорту та молодіжної політики»;

- Полтавська районна дитячо-юнацька спортивна школа "Колос";

- Місцевий осередок Громадської організації "Всеукраїнське фізкультурно-спортивне товариство "Колос" у Полтавському районі Полтавської області.

За бюджетною програмою  «Проведення навчально-тренувальних зборів і змагань з неолімпійських видів спорту» передбачено видатки  у загальній сумі – 150 300,00 грн. За даною програмою фінансується проведення спортивних заходів у громаді на 2024 рік заплановано 46 заходів. За даною програмою розпорядником є Комунальний заклад «Центр розвитку культури, дозвілля, туризму, спорту та молодіжної політики».

За бюджетною програмою  «Фінансова підтримка дитячо-юнацьких спортивних шкіл фізкультурно-спортивних товариств» передбачено видатки  у загальній сумі – 3 597 536,00 грн., в т. ч.:

- кошти бюджету Терешківської ТГ - 989 208,00 грн.;

- кошти бюджету Новоселівської ТГ – 892 847,00 грн.;

- кошти бюджету Щербанівської ТГ – 1 715 481,00 грн.

За даною програмою фінансується Полтавська районна дитячо-юнацька спортивна школа "Колос".

Місцевий осередок Громадської організації "Всеукраїнське фізкультурно-спортивне товариство "Колос" у Полтавському районі Полтавської області є одержувач по двох програмах: «Фінансова підтримка регіональних осередків всеукраїнських об’єднань фізкультурно-спортивної спрямованості у здійсненні фізкультурно-масових заходів серед населення регіону» та «Фінансова підтримка на утримання місцевих осередків (рад) всеукраїнських об’єднань фізкультурно-спортивної спрямованості».

За бюджетною програмою  «Фінансова підтримка регіональних осередків всеукраїнських об’єднань фізкультурно-спортивної спрямованості у здійсненні фізкультурно-масових заходів серед населення регіону» передбачено видатки  у загальній сумі – 100 000,00 грн., в т. ч.:

- кошти бюджету Терешківської ТГ – 25 000,00 грн.;

- кошти бюджету Мачухівської ТГ – 25 000,00 грн.;

- кошти бюджету Щербанівської ТГ – 25 000,00 грн.;

- кошти бюджету Коломацької ТГ – 25 000,00 грн.

За даною програмою фінансуються спортивні заходи, що проводяться  Місцевим осередком Громадської організації "Всеукраїнське фізкультурно-спортивне товариство "Колос" у Полтавському районі Полтавської області.

За бюджетною програмою  «Фінансова підтримка на утримання місцевих осередків (рад) всеукраїнських об’єднань фізкультурно-спортивної спрямованості» передбачено видатки  у загальній сумі – 660 143,00 грн., в т. ч.:

- кошти бюджету Терешківської ТГ – 140 889,00 грн.;

- кошти бюджету Мачухівської ТГ – 140 874,00 грн.;

- кошти бюджету Щербанівської ТГ – 140 874,00 грн.;

- кошти бюджету Коломацької ТГ – 237 506,00 грн.

За даною програмою фінансується утримання Місцевого осередку Громадської організації "Всеукраїнське фізкультурно-спортивне товариство "Колос" у Полтавському районі Полтавської області.

 

Житлово-комунальне господарство

Видатки сільського бюджету по галузі «Житлово-комунальне господарство» на 2024 рік становитимуть – 10 493 806,00 грн., з них вся сума по загальному фонду. Розпорядниками та одержувачами в даній галузі є:

- Комунальне підприємство "Житлово-експлуатаційна організація" Терешківської сільської ради Полтавського району Полтавської області;

- Комунальне підприємство "Благо"Терешківської сільської ради Полтавського району Полтавської області;

- Виконавчий комітет Терешківської сільської ради Полтавського району Полтавської області.

За бюджетною програмою  «Організація благоустрою населених пунктів» передбачено видатки  у загальній сумі – 5 990 616,00 грн., в т. ч.:

- для КП "Благо" на відшкодування послуг із благоустрою – 4 300 000,00 грн.;

- для КП "ЖЕО" на відшкодування послуг із благоустрою – 400 000,00 грн.;

- для Виконавчого комітету на забезпечення роботи мережі вуличного освітлення 590 616,00 грн.

За бюджетною програмою  «Відшкодування різниці між розміром ціни (тарифу) на теплову енергію, у тому числі її виробництво, транспортування та постачання, комунальні послуги, що затверджувалися або погоджувалися рішенням місцевого органу виконавчої влади та органу місцевого самоврядування, та розміром економічно обґрунтованих витрат на їх виробництво (надання)» передбачено видатки для КП «ЖЕО»  у загальній сумі – 5 203 190,00 грн., в т. ч.:

- на відшкодування різниці між розміром ціни (тарифу) на послуги із збирання, вивезення та утилізації твердих побутових відходів та розміром економічно обґрунтованих витрат на їх виробництво (надання) для мешканців Терешківської ТГ - 1 851 151,80 грн.;

- на відшкодування різниці між розміром ціни (тарифу) на послуги по водопостачанню та водовідведенню та розміром економічно обґрунтованих витрат на їх виробництво (надання) для мешканців Терешківської ТГ – 3 352 038,20 грн.

                            

Економічна діяльність

Видатки сільського бюджету по галузі «Економічна діяльність» на 2024 рік становитимуть – 5 399 200,00 грн., з них вся сума по загальному фонду. Розпорядниками та одержувачами в даній галузі є:

Видатки загального фонду за бюджетною програмою «Утримання та розвиток автомобільних доріг та дорожньої інфраструктури за рахунок коштів місцевого бюджету» на 2024 рік, передбачені у сумі -  4 000 000,00 грн. В   межах даної програми планується частково провести ремонт доріг місцевого значення та розчистки снігу.

Видатки загального фонду за бюджетною програмою «Здійснення заходів із землеустрою» планується передбачити в сумі – 1 000 000,00 грн. В межах даної програми планується провести нормативну грошову оцінку земель та виготовлення технічної документації на комунальні землі.

Видатки загального фонду за бюджетною програмою «Здійснення заходів із землеустрою планується передбачити в сумі – 399 200,00 грн. В межах даної програми планується виготовити детальні плани та топогеодезичну зйомку на земельні ділянки.


Інша діяльність

Видатки загального фонду сільського бюджету на «Забезпечення діяльності місцевої та добровільної пожежної охорони» на 2024 рік визначено в сумі  - 339 231,00  грн.

Кошти цієї бюджетної програми  будуть спрямовані на забезпечення  функціонування Комунальної Організації «Терешківська місцева пожежна охорона».

За бюджетною програмою «Резервний фонд» у  сільському бюджеті на 2024 рік передбачені видатки загального фонду у сумі - 200 000,00 грн.

 

Міжбюджетні трансферти

Видатки місцевого бюджету на передачу міжбюджетних трансфертів заплановані в сумі 721 290,00 грн. на 2024 рік, зокрема:

1) Субвенція з місцевого бюджету на утримання об'єктів спільного користування чи ліквідацію негативних наслідків діяльності об'єктів спільного користування передбачена в сумі 663 640,00 грн., в т. ч.:

- бюджету Новоселівської ТГ – 493 080,00 грн. на співфінансування утримання об’єднаної стоматології.

- бюджету Щербанівської ТГ – 170 560,00 грн. на співфінансування архівної установи.

2) Інші субвенції з місцевого бюджету 57 560,00 грн. в т. ч. на:

         - бюджету Новосанжарської ТГ – 50 000,00 грн. для Місцевої пожежної охорони;

- бюджету Новосанжарської ТГ – 7 650,00 грн. для співфінансування трудового архіву.

 

Кредитування

У бюджеті Терешківської ТГ передбачено надання та повернення кредитів індивідуальним сільським забудовникам через Обласний фонд підтримки індивідуального житлового будівництва на селі, а саме:

- за бюджетною програмою «Надання довгострокових кредитів індивідуальним забудовникам житла на селі» - 30 000,00 грн.;

- за бюджетною програмою «Повернення довгострокових кредитів, наданих індивідуальним забудовникам житла на селі» - 30 000,00 грн.

 

 

Начальник

фінансового відділу                                                          Сергій НОВІКОВ 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток №1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ДОХОДИ

 

 

місцевого бюджету на 2024 рік

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1654000000

 

 

 

 

 

 

 

(код бюджету)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(грн.)

 

 

Код

Найменування згідно
 з Класифікацією доходів бюджету

Усього

Загальний
фонд

Спеціальний фонд

 

 

усього

у тому числі
бюджет
розвитку

 

 

1

2

3

4

5

6

 

 

10000000

Податкові надходження  

74 707 414,00

74 707 414,00

0,00

0,00

 

 

11000000

Податки на доходи, податки на прибуток, податки на збільшення ринкової вартості  

41 731 034,00

41 731 034,00

0,00

0,00

 

 

11010000

Податок та збір на доходи фізичних осіб

41 686 034,00

41 686 034,00

0,00

0,00

 

 

11010100

Податок на доходи фізичних осіб, що сплачується податковими агентами, із доходів платника податку у вигляді заробітної плати

38 061 834,00

38 061 834,00

0,00

0,00

 

 

11010400

Податок на доходи фізичних осіб, що сплачується податковими агентами, із доходів платника податку інших ніж заробітна плата

3 500 000,00

3 500 000,00

0,00

0,00

 

 

11010500

Податок на доходи фізичних осіб, що сплачується фізичними особами за результатами річного декларування

124 200,00

124 200,00

0,00

0,00

 

 

11020000

Податок на прибуток підприємств  

45 000,00

45 000,00

0,00

0,00

 

 

11020200

Податок на прибуток підприємств та фінансових установ комунальної власності 

45 000,00

45 000,00

0,00

0,00

 

 

13000000

Рентна плата та плата за використання інших природних ресурсів

5 369 016,00

5 369 016,00

0,00

0,00

 

 

13010000

Рентна плата за спеціальне використання лісових ресурсів

1 800 000,00

1 800 000,00

0,00

0,00

 

 

13010100

Рентна плата за спеціальне використання лісових ресурсів в частині деревини, заготовленої в порядку рубок головного користування

100 000,00

100 000,00

0,00

0,00

 

 

13010200

Рентна плата за спеціальне використання лісових ресурсів (крім рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів в частині деревини, заготовленої в порядку рубок головного користування)

1 700 000,00

1 700 000,00

0,00

0,00

 

 

13030000

Рентна плата за користування надрами загальнодержавного значення

3 569 016,00

3 569 016,00

0,00

0,00

 

 

13030800

Рентна плата за користування надрами для видобування природного газу

3 439 174,00

3 439 174,00

0,00

0,00

 

 

13030900

Рентна плата за користування надрами для видобування газового конденсату

129 842,00

129 842,00

0,00

0,00

 

 

14000000

Внутрішні податки на товари та послуги  

6 120 043,00

6 120 043,00

0,00

0,00

 

 

14020000

Акцизний податок з вироблених в Україні підакцизних товарів (продукції)

295 110,00

295 110,00

0,00

0,00

 

 

14021900

Пальне

295 110,00

295 110,00

0,00

0,00

 

 

14030000

Акцизний податок з ввезених на митну територію України підакцизних товарів (продукції) 

2 557 483,00

2 557 483,00

0,00

0,00

 

 

14031900

Пальне

2 557 483,00

2 557 483,00

0,00

0,00

 

 

14040000

Акцизний податок з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів

3 267 450,00

3 267 450,00

0,00

0,00

 

 

14040100

Акцизний податок з реалізації виробниками та/або імпортерами, у тому числі в роздрібній торгівлі тютюнових виробів, тютюну та промислових замінників тютюну, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, що оподатковується згідно з підпунктом 213.1.14 пункту 213.1 статті 213 Податкового кодексу України

1 987 375,00

1 987 375,00

0,00

0,00

 

 

14040200

Акцизний податок з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів (крім тих, що оподатковуються згідно з підпунктом 213.1.14 пункту 213.1 статті 213 Податкового кодексу України)

1 280 075,00

1 280 075,00

0,00

0,00

 

 

18000000

Місцеві податки та збори, що сплачуються (перераховуються) згідно з Податковим кодексом України

21 487 321,00

21 487 321,00

0,00

0,00

 

 

18010000

Податок на майно

11 207 549,00

11 207 549,00

0,00

0,00

 

 

18010100

Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплачений юридичними особами, які є власниками об`єктів житлової нерухомості

6 978,00

6 978,00

0,00

0,00

 

 

18010200

Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплачений фізичними особами, які є власниками об`єктів житлової нерухомості

328 888,00

328 888,00

0,00

0,00

 

 

18010300

Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплачений фізичними особами, які є власниками об`єктів нежитлової нерухомості

467 884,00

467 884,00

0,00

0,00

 

 

18010400

Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплачений  юридичними особами, які є власниками об`єктів нежитлової нерухомості

1 773 799,00

1 773 799,00

0,00

0,00

 

 

18010500

Земельний податок з юридичних осіб

1 000 000,00

1 000 000,00

0,00

0,00

 

 

18010600

Орендна плата з юридичних осіб

6 190 000,00

6 190 000,00

0,00

0,00

 

 

18010700

Земельний податок з фізичних осіб

350 000,00

350 000,00

0,00

0,00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Код

Найменування згідно
 з Класифікацією доходів бюджету

Усього

Загальний
фонд

Спеціальний фонд

 

 

усього

у тому числі
бюджет
розвитку

 

 

1

2

3

4

5

6

 

 

18010900

Орендна плата з фізичних осіб

1 030 000,00

1 030 000,00

0,00

0,00

 

 

18011000

Транспортний податок з фізичних осіб

30 000,00

30 000,00

0,00

0,00

 

 

18011100

Транспортний податок з юридичних осіб

30 000,00

30 000,00

0,00

0,00

 

 

18030000

Туристичний збір 

45 000,00

45 000,00

0,00

0,00

 

 

18030100

Туристичний збір, сплачений юридичними особами 

45 000,00

45 000,00

0,00

0,00

 

 

18050000

Єдиний податок  

10 234 772,00

10 234 772,00

0,00

0,00

 

 

18050300

Єдиний податок з юридичних осіб 

464 354,00

464 354,00

0,00

0,00

 

 

18050400

Єдиний податок з фізичних осіб 

6 714 974,00

6 714 974,00

0,00

0,00

 

 

18050500

Єдиний податок з сільськогосподарських товаровиробників,  у яких частка сільськогосподарського товаровиробництва за попередній податковий (звітний) рік дорівнює або перевищує 75 відсотків

3 055 444,00

3 055 444,00

0,00

0,00

 

 

20000000

Неподаткові надходження  

2 676 576,00

575 000,00

2 101 576,00

0,00

 

 

21000000

Доходи від власності та підприємницької діяльності  

5 000,00

5 000,00

0,00

0,00

 

 

21080000

Інші надходження  

5 000,00

5 000,00

0,00

0,00

 

 

21081700

Плата за встановлення земельного сервітуту, за надання права користування земельною ділянкою для сільськогосподарських потреб(емфітевзис), для забудови(суперфіцій)

5 000,00

5 000,00

0,00

0,00

 

 

22000000

Адміністративні збори та платежі, доходи від некомерційної господарської діяльності 

570 000,00

570 000,00

0,00

0,00

 

 

22010000

Плата за надання адміністративних послуг

570 000,00

570 000,00

0,00

0,00

 

 

22012500

Плата за надання інших адміністративних послуг

20 000,00

20 000,00

0,00

0,00

 

 

22012600

Адміністративний збір за державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень

550 000,00

550 000,00

0,00

0,00

 

 

25000000

Власні надходження бюджетних установ  

2 101 576,00

0,00

2 101 576,00

0,00

 

 

25010000

Надходження від плати за послуги, що надаються бюджетними установами згідно із законодавством 

2 101 576,00

0,00

2 101 576,00

0,00

 

 

25010100

Плата за послуги, що надаються бюджетними установами згідно з їх основною діяльністю 

2 101 576,00

0,00

2 101 576,00

0,00

 

 

 

Усього доходів
(без урахування міжбюджетних трансфертів)

77 383 990,00

75 282 414,00

2 101 576,00

0,00

 

 

40000000

Офіційні трансферти  

39 869 008,00

39 869 008,00

0,00

0,00

 

 

41000000

Від органів державного управління  

39 869 008,00

39 869 008,00

0,00

0,00

 

 

41020000

Дотації з державного бюджету місцевим бюджетам

5 268 600,00

5 268 600,00

0,00

0,00

 

 

41020100

Базова дотація

5 268 600,00

5 268 600,00

0,00

0,00

 

 

41030000

Субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам

23 744 900,00

23 744 900,00

0,00

0,00

 

 

41033900

Освітня субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам

23 744 900,00

23 744 900,00

0,00

0,00

 

 

41050000

Субвенції з місцевих бюджетів іншим місцевим бюджетам

10 855 508,00

10 855 508,00

0,00

0,00

 

 

41051000

Субвенція з місцевого бюджету на здійснення переданих видатків у сфері освіти за рахунок коштів освітньої субвенції

2 091 776,00

2 091 776,00

0,00

0,00

 

 

41053900

Інші субвенції з місцевого бюджету

8 763 732,00

8 763 732,00

0,00

0,00

 

 

Х

Разом доходів

117 252 998,00

115 151 422,00

2 101 576,00

0,00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Секретар

 

Роман КОЖЕМ'ЯК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток №2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ФІНАНСУВАННЯ

 

 

місцевого бюджету на 2024 рік

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1654000000

 

 

 

 

 

 

 

(код бюджету)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(грн.)

 

 

Код

Найменування згідно
з Класифікацією фінансування бюджету

Усього

Загальний
фонд

Спеціальний фонд

 

 

усього

у тому числі
бюджет
розвитку

 

 

1

2

3

4

5

6

 

 

Фінансування за типом кредитора

 

 

200000

Внутрішнє фінансування

0,00

-245 443,00

245 443,00

245 443,00

 

 

208000

Фінансування за рахунок зміни залишків коштів бюджетів

0,00

-245 443,00

245 443,00

245 443,00

 

 

208400

Кошти, що передаються із загального фонду бюджету до бюджету розвитку (спеціального фонду)

0,00

-245 443,00

245 443,00

245 443,00

 

 

X

Загальне фінансування

0,00

-245 443,00

245 443,00

245 443,00

 

 

Фінансування за типом боргового зобов’язання

 

 

600000

Фінансування за активними операціями

0,00

-245 443,00

245 443,00

245 443,00

 

 

602000

Зміни обсягів бюджетних коштів

0,00

-245 443,00

245 443,00

245 443,00

 

 

602400

Кошти, що передаються із загального фонду бюджету до бюджету розвитку (спеціального фонду)

0,00

-245 443,00

245 443,00

245 443,00

 

 

X

Загальне фінансування

0,00

-245 443,00

245 443,00

245 443,00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Секретар

 

Роман КОЖЕМ'ЯК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток №3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

РОЗПОДІЛ

 

 

видатків місцевого бюджету на 2024 рік

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1654000000

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(код бюджету)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(грн.)

 

 

Код Програмної класифікації видатків та кредитування місцевого бюджету

Код Типової програмної класифікації видатків та кредитування місцевого бюджету

Код Функціональної класифікації видатків та кредитування бюджету

Найменування
головного розпорядника коштів місцевого бюджету/
відповідального виконавця, найменування бюджетної
програми згідно з Типовою програмною класифікацією
видатків та кредитування місцевого бюджету

Загальний фонд

Спеціальний фонд

Разом

 

 

усього

видатки споживання

з них

видатки
розвитку

усього

у тому числі бюджет розвитку

видатки споживання

з них

видатки
розвитку

 

 

оплата
праці

комунальні послуги та енергоносії

оплата
праці

комунальні послуги та енергоносії

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

 

 

0200000

 

 

Виконавчий комітет Терешківської сільської ради Полтавського району Полтавської області

54 898 664,00

44 596 274,00

16 392 615,00

1 652 983,00

10 302 390,00

20 000,00

20 000,00

0,00

0,00

0,00

20 000,00

54 918 664,00

 

 

0210000

 

 

Виконавчий комітет Терешківської сільської ради Полтавського району Полтавської області

54 898 664,00

44 596 274,00

16 392 615,00

1 652 983,00

10 302 390,00

20 000,00

20 000,00

0,00

0,00

0,00

20 000,00

54 918 664,00

 

 

 

0100

 

ДЕРЖАВНЕ УПРАВЛІННЯ

12 338 889,00

12 338 889,00

8 800 385,00

631 967,00

0,00

20 000,00

20 000,00

0,00

0,00

0,00

20 000,00

12 358 889,00

 

 

0210150

0150

0111

Організаційне, інформаційно-аналітичне та матеріально-технічне забезпечення діяльності обласної ради, районної ради, районної у місті ради (у разі її створення), міської, селищної, сільської рад

12 338 889,00

12 338 889,00

8 800 385,00

631 967,00

0,00

20 000,00

20 000,00

0,00

0,00

0,00

20 000,00

12 358 889,00

 

 

 

2000

 

ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я

10 486 505,00

10 486 505,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

10 486 505,00

 

 

0212111

2111

0726

Первинна медична допомога населенню, що надається центрами первинної медичної (медико-санітарної) допомоги

10 486 505,00

10 486 505,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

10 486 505,00

 

 

 

3000

 

СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ТА СОЦІАЛЬНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ

4 582 246,00

4 582 246,00

2 717 285,00

259 000,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

4 582 246,00

 

 

0213032

3032

1070

Надання пільг окремим категоріям громадян з оплати послуг зв'язку

3 750,00

3 750,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

3 750,00

 

 

0213033

3033

1070

Компенсаційні виплати на пільговий проїзд автомобільним транспортом окремим категоріям громадян

375 000,00

375 000,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

375 000,00

 

 

0213035

3035

1070

Компенсаційні виплати за пільговий проїзд окремих категорій громадян на залізничному транспорті

25 000,00

25 000,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

25 000,00

 

 

0213050

3050

1070

Пільгове медичне обслуговування осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи

37 097,00

37 097,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

37 097,00

 

 

0213090

3090

1030

Видатки на поховання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни

70 800,00

70 800,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

70 800,00

 

 

0213104

3104

1020

Забезпечення соціальними послугами за місцем проживання громадян, які не здатні до самообслуговування у зв'язку з похилим віком, хворобою, інвалідністю

3 690 499,00

3 690 499,00

2 717 285,00

259 000,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

3 690 499,00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Код Програмної класифікації видатків та кредитування місцевого бюджету

Код Типової програмної класифікації видатків та кредитування місцевого бюджету

Код Функціональної класифікації видатків та кредитування бюджету

Найменування
головного розпорядника коштів місцевого бюджету/
відповідального виконавця, найменування бюджетної
програми згідно з Типовою програмною класифікацією
видатків та кредитування місцевого бюджету

Загальний фонд

Спеціальний фонд

Разом

 

 

усього

видатки споживання

з них

видатки
розвитку

усього

у тому числі бюджет розвитку

видатки споживання

з них

видатки
розвитку

 

 

оплата
праці

комунальні послуги та енергоносії

оплата
праці

комунальні послуги та енергоносії

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

 

 

0213160

3160

1010

Надання соціальних гарантій фізичним особам, які надають соціальні послуги громадянам похилого віку, особам з інвалідністю, дітям з інвалідністю, хворим, які не здатні до самообслуговування і потребують сторонньої допомоги

100 000,00

100 000,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

100 000,00

 

 

0213172

3172

1010

Встановлення телефонів особам з інвалідністю I і II груп

100,00

100,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

100,00

 

 

0213242

3242

1090

Інші заходи у сфері соціального захисту і соціального забезпечення

280 000,00

280 000,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

280 000,00

 

 

 

4000

 

КУЛЬТУРА I МИСТЕЦТВО

6 750 808,00

6 750 808,00

4 874 945,00

240 000,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

6 750 808,00

 

 

0214030

4030

0824

Забезпечення діяльності бібліотек

1 549 688,00

1 549 688,00

1 168 761,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

1 549 688,00

 

 

0214060

4060

0828

Забезпечення діяльності палаців i будинків культури, клубів, центрів дозвілля та iнших клубних закладів

3 971 478,00

3 971 478,00

2 849 316,00

240 000,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

3 971 478,00

 

 

0214081

4081

0829

Забезпечення діяльності інших закладів в галузі культури і мистецтва

1 129 642,00

1 129 642,00

856 868,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

1 129 642,00

 

 

0214082

4082

0829

Інші заходи в галузі культури і мистецтва

100 000,00

100 000,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

100 000,00

 

 

 

5000

 

ФIЗИЧНА КУЛЬТУРА I СПОРТ

4 507 979,00

4 507 979,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

4 507 979,00

 

 

0215012

5012

0810

Проведення навчально-тренувальних зборів і змагань з неолімпійських видів спорту

150 300,00

150 300,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

150 300,00

 

 

0215032

5032

0810

Фінансова підтримка дитячо-юнацьких спортивних шкіл фізкультурно-спортивних товариств

3 597 536,00

3 597 536,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

3 597 536,00

 

 

0215052

5052

0810

Фінансова підтримка регіональних осередків всеукраїнських об’єднань фізкультурно-спортивної спрямованості у здійсненні фізкультурно-масових заходів серед населення регіону

100 000,00

100 000,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

100 000,00

 

 

0215053

5053

0810

Фінансова підтримка на утримання місцевих осередків (рад) всеукраїнських об’єднань фізкультурно-спортивної спрямованості

660 143,00

660 143,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

660 143,00

 

 

 

6000

 

ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНЕ ГОСПОДАРСТВО

10 493 806,00

590 616,00

0,00

522 016,00

9 903 190,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

10 493 806,00

 

 

0216030

6030

0620

Організація благоустрою населених пунктів

5 290 616,00

590 616,00

0,00

522 016,00

4 700 000,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

5 290 616,00

 

 

0216071

6071

0640

Відшкодування різниці між розміром ціни (тарифу) на теплову енергію, у тому числі її виробництво, транспортування та постачання, комунальні послуги, що затверджувалися або погоджувалися рішенням місцевого органу виконавчої влади та органу місцевого самоврядування, та розміром економічно обґрунтованих витрат на їх виробництво (надання)

5 203 190,00

0,00

0,00

0,00

5 203 190,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

5 203 190,00

 

 

 

7000

 

ЕКОНОМІЧНА ДІЯЛЬНІСТЬ

5 399 200,00

5 000 000,00

0,00

0,00

399 200,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

5 399 200,00

 

 

0217130

7130

0421

Здійснення  заходів із землеустрою

1 000 000,00

1 000 000,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

1 000 000,00

 

 

0217350

7350

0443

Розроблення схем планування та забудови територій (містобудівної документації)

399 200,00

0,00

0,00

0,00

399 200,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

399 200,00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Код Програмної класифікації видатків та кредитування місцевого бюджету

Код Типової програмної класифікації видатків та кредитування місцевого бюджету

Код Функціональної класифікації видатків та кредитування бюджету

Найменування
головного розпорядника коштів місцевого бюджету/
відповідального виконавця, найменування бюджетної
програми згідно з Типовою програмною класифікацією
видатків та кредитування місцевого бюджету

Загальний фонд

Спеціальний фонд

Разом

 

 

усього

видатки споживання

з них

видатки
розвитку

усього

у тому числі бюджет розвитку

видатки споживання

з них

видатки
розвитку

 

 

оплата
праці

комунальні послуги та енергоносії

оплата
праці

комунальні послуги та енергоносії

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

 

 

0217461

7461

0456

Утримання та розвиток автомобільних доріг та дорожньої інфраструктури за рахунок коштів місцевого бюджету

4 000 000,00

4 000 000,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

4 000 000,00

 

 

 

8000

 

ІНША ДІЯЛЬНІСТЬ

339 231,00

339 231,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

339 231,00

 

 

0218130

8130

0320

Забезпечення діяльності місцевої та добровільної пожежної охорони

339 231,00

339 231,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

339 231,00

 

 

0600000

 

 

Відділ освіти Терешківської сільської ради Полтавського району Полтавської області

57 832 025,00

57 832 025,00

39 312 594,00

5 575 691,00

0,00

2 327 019,00

225 443,00

2 101 576,00

0,00

0,00

225 443,00

60 159 044,00

 

 

0610000

 

 

Відділ освіти Терешківської сільської ради Полтавського району Полтавської області

57 832 025,00

57 832 025,00

39 312 594,00

5 575 691,00

0,00

2 327 019,00

225 443,00

2 101 576,00

0,00

0,00

225 443,00

60 159 044,00

 

 

 

0100

 

ДЕРЖАВНЕ УПРАВЛІННЯ

2 188 585,00

2 188 585,00

1 664 414,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

2 188 585,00

 

 

0610160

0160

0111

Керівництво і управління у відповідній сфері у містах (місті Києві), селищах, селах, територіальних громадах

2 188 585,00

2 188 585,00

1 664 414,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

2 188 585,00

 

 

 

1000

 

ОСВІТА

55 643 440,00

55 643 440,00

37 648 180,00

5 575 691,00

0,00

2 327 019,00

225 443,00

2 101 576,00

0,00

0,00

225 443,00

57 970 459,00

 

 

0611010

1010

0910

Надання дошкільної освіти

12 621 266,00

12 621 266,00

7 939 767,00

1 903 382,00

0,00

750 000,00

0,00

750 000,00

0,00

0,00

0,00

13 371 266,00

 

 

0611021

1021

0921

Надання загальної середньої освіти закладами загальної середньої освіти за рахунок коштів місцевого бюджету

14 719 411,00

14 719 411,00

6 771 607,00

3 609 956,00

0,00

1 577 019,00

225 443,00

1 351 576,00

0,00

0,00

225 443,00

16 296 430,00

 

 

0611031

1031

0921

Надання загальної середньої освіти закладами загальної середньої освіти за рахунок освітньої субвенції

23 744 900,00

23 744 900,00

19 463 033,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

23 744 900,00

 

 

0611070

1070

0960

Надання позашкільної освіти закладами позашкільної освіти, заходи із позашкільної роботи з дітьми

2 005 537,00

2 005 537,00

1 477 894,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

2 005 537,00

 

 

0611151

1151

0990

Забезпечення діяльності інклюзивно-ресурсних центрів за рахунок коштів місцевого бюджету

460 550,00

460 550,00

281 309,00

62 353,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

460 550,00

 

 

0611152

1152

0990

Забезпечення діяльності інклюзивно-ресурсних центрів за рахунок освітньої субвенції

2 091 776,00

2 091 776,00

1 714 570,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

2 091 776,00

 

 

3700000

 

 

Фінансовий відділ Терешківської сільської ради Полтавського району Полтавської області

2 175 290,00

1 975 290,00

933 607,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

2 175 290,00

 

 

3710000

 

 

Фінансовий відділ Терешківської сільської ради Полтавського району Полтавської області

2 175 290,00

1 975 290,00

933 607,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

2 175 290,00

 

 

 

0100

 

ДЕРЖАВНЕ УПРАВЛІННЯ

1 254 000,00

1 254 000,00

933 607,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

1 254 000,00

 

 

3710160

0160

0111

Керівництво і управління у відповідній сфері у містах (місті Києві), селищах, селах, територіальних громадах

1 254 000,00

1 254 000,00

933 607,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

1 254 000,00

 

 

 

8000

 

ІНША ДІЯЛЬНІСТЬ

200 000,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

200 000,00

 

 

3718710

8710

0133

Резервний фонд місцевого бюджету

200 000,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

200 000,00

 

 

 

9000

 

МІЖБЮДЖЕТНІ ТРАНСФЕРТИ

721 290,00

721 290,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

721 290,00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Код Програмної класифікації видатків та кредитування місцевого бюджету

Код Типової програмної класифікації видатків та кредитування місцевого бюджету

Код Функціональної класифікації видатків та кредитування бюджету

Найменування
головного розпорядника коштів місцевого бюджету/
відповідального виконавця, найменування бюджетної
програми згідно з Типовою програмною класифікацією
видатків та кредитування місцевого бюджету

Загальний фонд

Спеціальний фонд

Разом

 

 

усього

видатки споживання

з них

видатки
розвитку

усього

у тому числі бюджет розвитку

видатки споживання

з них

видатки
розвитку

 

 

оплата
праці

комунальні послуги та енергоносії

оплата
праці

комунальні послуги та енергоносії

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

 

 

3719710

9710

0180

Субвенція з місцевого бюджету на утримання об'єктів спільного користування чи ліквідацію негативних наслідків діяльності об'єктів спільного користування

663 640,00

663 640,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

663 640,00

 

 

3719770

9770

0180

Інші субвенції з місцевого бюджету

57 650,00

57 650,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

57 650,00

 

 

X

X

X

УСЬОГО

114 905 979,00

104 403 589,00

56 638 816,00

7 228 674,00

10 302 390,00

2 347 019,00

245 443,00

2 101 576,00

0,00

0,00

245 443,00

117 252 998,00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Секретар

 

Роман КОЖЕМ'ЯК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток №4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Кредитування місцевого бюджету у 2024 році

 

 

1654000000

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(код бюджету)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(грн.)

 

 

Код Програмної класифікації видатків та кредитування місцевого бюджету

Код Типової програмної класифікації видатків та кредитування місцевого бюджету

Код Функціональної класифікації видатків та кредитування бюджету

Найменування головного розпорядника коштів місцевого бюджету / відповідального виконавця, найменування бюджетної програми/підпрограми згідно з Типовою програмною класифікацією видатків та кредитування місцевого бюджету

Надання кредитів

Повернення кредитів

Кредитування, усього

 

 

загальний фонд

спеціальний фонд

разом

загальний фонд

спеціальний фонд

разом

загальний фонд

спеціальний фонд

разом

 

 

усього

у тому числі бюджет

усього

у тому числі бюджет

усього

у тому числі бюджет

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

 

 

0200000

 

 

Виконавчий комітет Терешківської сільської ради Полтавського району Полтавської області

0,00

30000,00

0,00

30000,00

0,00

-30000,00

0,00

-30000,00

0,00

0,00

0,00

0,00

 

 

0210000

 

 

Виконавчий комітет Терешківської сільської ради Полтавського району Полтавської області

0,00

30000,00

0,00

30000,00

0,00

-30000,00

0,00

-30000,00

0,00

0,00

0,00

0,00

 

 

0218831

8831

1060

Надання довгострокових кредитів індивідуальним забудовникам житла на селі

0,00

30000,00

0,00

30000,00

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

30000,00

0,00

30000,00

 

 

0218832

8832

1060

Повернення довгострокових кредитів, наданих індивідуальним забудовникам житла на селі

0,00

0,00

0,00

0,00

0,00

-30000,00

0,00

-30000,00

0,00

-30000,00

0,00

-30000,00

 

 

Х

Х

Х

УСЬОГО

0,00

30000,00

0,00

30000,00

0,00

-30000,00

0,00

-30000,00

0,00

0,00

0,00

0,00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Секретар

 

 

Роман КОЖЕМ'ЯК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток №5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Міжбюджетні трансферти на 2024 рік

 

 

1654000000

 

 

 

 

 

 

(код бюджету)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. Показники міжбюджетних трансфертів з інших бюджетів

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(грн.)

 

 

 

Код Класифікації доходу бюджету /
Код бюджету

Найменування трансферту /
Найменування бюджету – надавача міжбюджетного трансферту

 

Усього

 

 

 

1

2

3

 

 

 

І. Трансферти до загального фонду бюджету

 

 

 

41020100

Базова дотація

5 268 600,00

 

 

 

9900000000

Державний бюджет України

5 268 600,00

 

 

 

41033900

Освітня субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам

23 744 900,00

 

 

 

9900000000

Державний бюджет України

23 744 900,00

 

 

 

41051000

Субвенція з місцевого бюджету на здійснення переданих видатків у сфері освіти за рахунок коштів освітньої субвенції

2 091 776,00

 

 

 

1610000000

Обласний бюджет Полтавської області

2 091 776,00

 

 

 

41053900

Інші субвенції з місцевого бюджету

8 763 732,00

 

 

 

1610000000

Обласний бюджет Полтавської області

100 497,00

 

 

 

1653600000

Бюджет Щербанівської сільської територіальної громади

1 881 355,00

 

 

 

1653900000

Бюджет Мачухівської сільської територіальної громади

165 874,00

 

 

 

1654100000

Бюджет Коломацької сільської територіальної громади

262 506,00

 

 

 

1654700000

Бюджет Новоселівської сільської територіальної громади

6 353 500,00

 

 

 

ІІ. Трансферти до спеціального фонду бюджету

 

 

 

Х

УСЬОГО за розділами І, ІІ, у тому числі:

39 869 008,00

 

 

 

Х

загальний фонд

39 869 008,00

 

 

 

Х

спеціальний фонд

0,00

 

 

 

2. Показники міжбюджетних трансфертів іншим бюджетам

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(грн.)

 

 

 

Код Програмної класифікації видатків та кредитування місцевого бюджету /
Код бюджету

 

Код типової програмної класифікації видатків та кредитування місцевого бюджету

Найменування трансферту /
Найменування бюджету – отримувача міжбюджетного трансферту

 

Усього

 

 

 

1

2

3

4

 

 

 

І. Трансферти із загального фонду бюджету

 

 

 

3719710

9710

Субвенція з місцевого бюджету на утримання об'єктів спільного користування чи ліквідацію негативних наслідків діяльності об'єктів спільного користування

663 640,00

 

 

 

1653600000

 

Бюджет Щербанівської сільської територіальної громади

170 560,00

 

 

 

1654700000

 

Бюджет Новоселівської сільської територіальної громади

493 080,00

 

 

 

3719770

9770

Інші субвенції з місцевого бюджету

57 650,00

 

 

 

1653000000

 

Бюджет Новосанжарської селищної територіальної громади

57 650,00

 

 

 

ІІ. Трансферти із спеціального фонду бюджету

 

 

 

Х

УСЬОГО за розділами І, ІІ, у тому числі:

721 290,00

 

 

 

Х

загальний фонд

721 290,00

 

 

 

Х

спеціальний фонд

0,00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Секретар

 

Роман КОЖЕМ'ЯК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток №6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

до рішення Терешківської сільської ради

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Про бюджет Терешківської сільської територіальної громади на 2023 рік"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

від 23.12.2022 р

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Розподіл витрат Бюджету Терешківської сільської територіальної громади на реалізацію місцевих/регіональних програм у 2024 році

 

 

1654000000

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(код бюджету)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(грн.)

 

 

Код Програмної класифікації видатків та кредитування місцевого бюджету

Код Типової програмної класифікації видатків та кредитування місцевого бюджету

Код Функціональної класифікації видатків та кредитування бюджету

Найменування
головного розпорядника коштів місцевого бюджету/
відповідального виконавця, найменування бюджетної
програми згідно з Типовою програмною класифікацією
видатків та кредитування місцевого бюджету

Найменування
місцевої/регіональної програми

Дата та номер документа, яким затверджено місцеву регіональну програму

Усього

Загальний фонд

Спеціальний фонд

 

 

усього

у тому числі бюджет розвитку

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

 

 

0200000

 

 

Виконавчий комітет Терешківської сільської ради Полтавського району Полтавської області

 

 

42 559 775,00

42 559 775,00

0,00

0,00

 

 

0210000

 

 

Виконавчий комітет Терешківської сільської ради Полтавського району Полтавської області

 

 

42 559 775,00

42 559 775,00

0,00

0,00

 

 

 

2000

 

ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я

 

 

10 486 505,00

10 486 505,00

0,00

0,00

 

 

0212111

2111

0726

Первинна медична допомога населенню, що надається центрами первинної медичної (медико-санітарної) допомоги

 

 

10 486 505,00

10 486 505,00

0,00

0,00

 

 

 

 

 

 

Програма "Фінансової підтримки закладів охорони здоров’я, які обслуговують населення Терешківської територіальної громади на 2024рік"

Рішення 31 сесії восьмого скликання Терешківської сільської ради Полтавського району Полтавської облатсі 22.12.2023р.

10 486 505,00

10 486 505,00

0,00

0,00

 

 

 

3000

 

СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ ТА СОЦІАЛЬНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ

 

 

4 582 246,00

4 582 246,00

0,00

0,00

 

 

0213032

3032

1070

Надання пільг окремим категоріям громадян з оплати послуг зв'язку

 

 

3 750,00

3 750,00

0,00

0,00

 

 

 

 

 

 

"Комплексна програма соціального захисту населення Терешківської територіальної громади на 2024-2025 роки"

Рішення 31 сесії восьмого скликання Терешківської сільської ради Полтавського району Полтавської облатсі 22.12.2023р.

3 750,00

3 750,00

0,00

0,00

 

 

0213033

3033

1070

Компенсаційні виплати на пільговий проїзд автомобільним транспортом окремим категоріям громадян

 

 

375 000,00

375 000,00

0,00

0,00

 

 

 

 

 

 

"Комплексна програма соціального захисту населення Терешківської територіальної громади на 2024-2025 роки"

Рішення 31 сесії восьмого скликання Терешківської сільської ради Полтавського району Полтавської облатсі 22.12.2023р.

187 500,00

187 500,00

0,00

0,00

 

 

 

 

 

 

Програма з організації перевезення жителів Терешківської сільської ради Полтавського району Полтавької області автомобільним транспортом в межах території ТГ на 2024 рік

Рішення 31 сесії восьмого скликання Терешківської сільської ради Полтавського району Полтавської облатсі 22.12.2023р.

187 500,00

187 500,00

0,00

0,00

 

 

0213035

3035

1070

Компенсаційні виплати за пільговий проїзд окремих категорій громадян на залізничному транспорті

 

 

25 000,00

25 000,00

0,00

0,00

 

 

 

 

 

 

"Комплексна програма соціального захисту населення Терешківської територіальної громади на 2024-2025 роки"

Рішення 31 сесії восьмого скликання Терешківської сільської ради Полтавського району Полтавської облатсі 22.12.2023р.

25 000,00

25 000,00

0,00

0,00

 

 

0213050

3050

1070

Пільгове медичне обслуговування осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи

 

 

37 097,00

37 097,00

0,00

0,00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Код Програмної класифікації видатків та кредитування місцевого бюджету

Код Типової програмної класифікації видатків та кредитування місцевого бюджету

Код Функціональної класифікації видатків та кредитування бюджету

Найменування
головного розпорядника коштів місцевого бюджету/
відповідального виконавця, найменування бюджетної
програми згідно з Типовою програмною класифікацією
видатків та кредитування місцевого бюджету

Найменування
місцевої/регіональної програми

Дата та номер документа, яким затверджено місцеву регіональну програму

Усього

Загальний фонд

Спеціальний фонд

 

 

усього

у тому числі бюджет розвитку

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

 

 

 

 

 

 

"Комплексна програма соціального захисту населення Терешківської територіальної громади на 2024-2025 роки"

Рішення 31 сесії восьмого скликання Терешківської сільської ради Полтавського району Полтавської облатсі 22.12.2023р.

37 097,00

37 097,00

0,00

0,00

 

 

0213090

3090

1030

Видатки на поховання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни

 

 

70 800,00

70 800,00

0,00

0,00

 

 

 

 

 

 

Комплексна програма соціальної підтримки ветеранів війни, Захисників і Захисниць України, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників і Захисниць України Терешківської сільської територіальної громади на 2024-2025 роки

Рішення 31 сесії восьмого скликання Терешківської сільської ради Полтавського району Полтавської облатсі 22.12.2023р.

70 800,00

70 800,00

0,00

0,00

 

 

0213104

3104

1020

Забезпечення соціальними послугами за місцем проживання громадян, які не здатні до самообслуговування у зв'язку з похилим віком, хворобою, інвалідністю

 

 

3 690 499,00

3 690 499,00

0,00

0,00

 

 

 

 

 

 

Програма фінансування утримання та забезпечення соціальними послугами громадян за місцем проживання, які не здатні до   самообслуговування у зв’язку з похилим  віком, хворобою, інвалідністю, осіб/сімей, які перебувають в складних життєвих обставинах “Центром надання соціальних послуг Терешківської  сільської ради  Полтавського району  Полтавської області” на 2024 рік.

Рішення 31 сесії восьмого скликання Терешківської сільської ради Полтавського району Полтавської облатсі 22.12.2023р.

3 690 499,00

3 690 499,00

0,00

0,00

 

 

0213160

3160

1010

Надання соціальних гарантій фізичним особам, які надають соціальні послуги громадянам похилого віку, особам з інвалідністю, дітям з інвалідністю, хворим, які не здатні до самообслуговування і потребують сторонньої допомоги

 

 

100 000,00

100 000,00

0,00

0,00

 

 

 

 

 

 

"Комплексна програма соціального захисту населення Терешківської територіальної громади на 2024-2025 роки"

Рішення 31 сесії восьмого скликання Терешківської сільської ради Полтавського району Полтавської облатсі 22.12.2023р.

100 000,00

100 000,00

0,00

0,00

 

 

0213172

3172

1010

Встановлення телефонів особам з інвалідністю I і II груп

 

 

100,00

100,00

0,00

0,00

 

 

 

 

 

 

"Комплексна програма соціального захисту населення Терешківської територіальної громади на 2024-2025 роки"

Рішення 31 сесії восьмого скликання Терешківської сільської ради Полтавського району Полтавської облатсі 22.12.2023р.

100,00

100,00

0,00

0,00

 

 

0213242

3242

1090

Інші заходи у сфері соціального захисту і соціального забезпечення

 

 

280 000,00

280 000,00

0,00

0,00

 

 

 

 

 

 

"Комплексна програма соціального захисту населення Терешківської територіальної громади на 2024-2025 роки"

Рішення 31 сесії восьмого скликання Терешківської сільської ради Полтавського району Полтавської облатсі 22.12.2023р.

200 000,00

200 000,00

0,00

0,00

 

 

 

 

 

 

Комплексна програма соціальної підтримки ветеранів війни, Захисників і Захисниць України, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, Захисників і Захисниць України Терешківської сільської територіальної громади на 2024-2025 роки

Рішення 31 сесії восьмого скликання Терешківської сільської ради Полтавського району Полтавської облатсі 22.12.2023р.

80 000,00

80 000,00

0,00

0,00

 

 

 

4000

 

КУЛЬТУРА I МИСТЕЦТВО

 

 

6 750 808,00

6 750 808,00

0,00

0,00

 

 

0214030

4030

0824

Забезпечення діяльності бібліотек

 

 

1 549 688,00

1 549 688,00

0,00

0,00

 

 

 

 

 

 

Комплексна програма розвитку культури, дозвілля, туризму, спорту та молодіжної політики Терешківської сільської ради на 2024 рік.

Рішення 29 сесії восьмого скликання Терешківської сільської ради від 17.11.2023 р.

1 549 688,00

1 549 688,00

0,00

0,00

 

 

0214060

4060

0828

Забезпечення діяльності палаців i будинків культури, клубів, центрів дозвілля та iнших клубних закладів

 

 

3 971 478,00

3 971 478,00

0,00

0,00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Код Програмної класифікації видатків та кредитування місцевого бюджету

Код Типової програмної класифікації видатків та кредитування місцевого бюджету

Код Функціональної класифікації видатків та кредитування бюджету

Найменування
головного розпорядника коштів місцевого бюджету/
відповідального виконавця, найменування бюджетної
програми згідно з Типовою програмною класифікацією
видатків та кредитування місцевого бюджету

Найменування
місцевої/регіональної програми

Дата та номер документа, яким затверджено місцеву регіональну програму

Усього

Загальний фонд

Спеціальний фонд

 

 

усього

у тому числі бюджет розвитку

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

 

 

 

 

 

 

Комплексна програма розвитку культури, дозвілля, туризму, спорту та молодіжної політики Терешківської сільської ради на 2024 рік.

Рішення 29 сесії восьмого скликання Терешківської сільської ради від 17.11.2023 р.

3 971 478,00

3 971 478,00

0,00

0,00

 

 

0214081

4081

0829

Забезпечення діяльності інших закладів в галузі культури і мистецтва

 

 

1 129 642,00

1 129 642,00

0,00

0,00

 

 

 

 

 

 

Комплексна програма розвитку культури, дозвілля, туризму, спорту та молодіжної політики Терешківської сільської ради на 2024 рік.

Рішення 29 сесії восьмого скликання Терешківської сільської ради від 17.11.2023 р.

1 129 642,00

1 129 642,00

0,00

0,00

 

 

0214082

4082

0829

Інші заходи в галузі культури і мистецтва

 

 

100 000,00

100 000,00

0,00

0,00

 

 

 

 

 

 

Комплексна програма розвитку культури, дозвілля, туризму, спорту та молодіжної політики Терешківської сільської ради на 2024 рік.

Рішення 29 сесії восьмого скликання Терешківської сільської ради від 17.11.2023 р.

100 000,00

100 000,00

0,00

0,00

 

 

 

5000

 

ФIЗИЧНА КУЛЬТУРА I СПОРТ

 

 

4 507 979,00

4 507 979,00

0,00

0,00

 

 

0215012

5012

0810

Проведення навчально-тренувальних зборів і змагань з неолімпійських видів спорту

 

 

150 300,00

150 300,00

0,00

0,00

 

 

 

 

 

 

Комплексна програма розвитку культури, дозвілля, туризму, спорту та молодіжної політики Терешківської сільської ради на 2024 рік.

Рішення 29 сесії восьмого скликання Терешківської сільської ради від 17.11.2023 р.

150 300,00

150 300,00

0,00

0,00

 

 

0215032

5032

0810

Фінансова підтримка дитячо-юнацьких спортивних шкіл фізкультурно-спортивних товариств

 

 

3 597 536,00

3 597 536,00

0,00

0,00

 

 

 

 

 

 

Програма фінансової підтримки Полтавської районної дитячо-юнацької спортивної школи "Колос" на 2021-2024 роки

Рішення 4 позачергової сесії восьмого скликання Терешківської сільської ради від 20.01.2021р.

3 597 536,00

3 597 536,00

0,00

0,00

 

 

0215052

5052

0810

Фінансова підтримка регіональних осередків всеукраїнських об’єднань фізкультурно-спортивної спрямованості у здійсненні фізкультурно-масових заходів серед населення регіону

 

 

100 000,00

100 000,00

0,00

0,00

 

 

 

 

 

 

Програма фінансової підтримки Місцевого осередку Громадської організації "Всеукраїнське фізкультурно - спортивне товариство "Колос" у Полтавському райоуні Полтавській області на 2021-2024 роки

Рішення 5 сесії восьмого скликання Терешківської сільської ради Полтавського району Полтавської облатсі 25.02.2021р.

100 000,00

100 000,00

0,00

0,00

 

 

0215053

5053

0810

Фінансова підтримка на утримання місцевих осередків (рад) всеукраїнських об’єднань фізкультурно-спортивної спрямованості

 

 

660 143,00

660 143,00

0,00

0,00

 

 

 

 

 

 

Програма фінансової підтримки Місцевого осередку Громадської організації "Всеукраїнське фізкультурно - спортивне товариство "Колос" у Полтавському райоуні Полтавській області на 2021-2024 роки

Рішення 5 сесії восьмого скликання Терешківської сільської ради Полтавського району Полтавської облатсі 25.02.2021р.

660 143,00

660 143,00

0,00

0,00

 

 

 

6000

 

ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНЕ ГОСПОДАРСТВО

 

 

10 493 806,00

10 493 806,00

0,00

0,00

 

 

0216030

6030

0620

Організація благоустрою населених пунктів

 

 

5 290 616,00

5 290 616,00

0,00

0,00

 

 

 

 

 

 

Програма благоустрою населених пунктів Терешківської сільської територіальної громади на 2023-2025 роки

Рішення 21 сесії восьмого скликання Терешківської сільської ради від 23.12.2022 р.

5 290 616,00

5 290 616,00

0,00

0,00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Код Програмної класифікації видатків та кредитування місцевого бюджету

Код Типової програмної класифікації видатків та кредитування місцевого бюджету

Код Функціональної класифікації видатків та кредитування бюджету

Найменування
головного розпорядника коштів місцевого бюджету/
відповідального виконавця, найменування бюджетної
програми згідно з Типовою програмною класифікацією
видатків та кредитування місцевого бюджету

Найменування
місцевої/регіональної програми

Дата та номер документа, яким затверджено місцеву регіональну програму

Усього

Загальний фонд

Спеціальний фонд

 

 

усього

у тому числі бюджет розвитку

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

 

 

0216071

6071

0640

Відшкодування різниці між розміром ціни (тарифу) на теплову енергію, у тому числі її виробництво, транспортування та постачання, комунальні послуги, що затверджувалися або погоджувалися рішенням місцевого органу виконавчої влади та органу місцевого самоврядування, та розміром економічно обґрунтованих витрат на їх виробництво (надання)

 

 

5 203 190,00

5 203 190,00

0,00

0,00

 

 

 

 

 

 

Програма відшкодування різниці між розміром ціни (тарифу) на послуги із збирання, вивезення та утилізації твердих побутових відходів та розміром економічно обґрунтованих витрат на їх виробництво (надання) для мешканців Терешківської ТГ та відшкодування втрат, які виникають протягом періоду розгляду тарифів, їх встановлення та оприлюднення уповноваженим органом на 2024 рік

Рішення 31 сесії восьмого скликання Терешківської сільської ради Полтавського району Полтавської облатсі 22.12.2023р.

1 851 151,80

1 851 151,80

0,00

0,00

 

 

 

 

 

 

Програма відшкодування різниці між розміром ціни (тарифу) на послуги по водопостачанню та водовідведенню та розміром економічно обґрунтованих витрат на їх виробництво (надання) для мешканців Терешківської ТГ та відшкодування втрат, які виникають протягом періоду розгляду розрахунків тарифів на централізоване водопостачання та/або централізоване водовідведення, їх
встановлення та оприлюднення уповноваженим органом на 2024 рік

Рішення 31 сесії восьмого скликання Терешківської сільської ради Полтавського району Полтавської облатсі 22.12.2023р.

3 352 038,20

3 352 038,20

0,00

0,00

 

 

 

7000

 

ЕКОНОМІЧНА ДІЯЛЬНІСТЬ

 

 

5 399 200,00

5 399 200,00

0,00

0,00

 

 

0217130

7130

0421

Здійснення  заходів із землеустрою

 

 

1 000 000,00

1 000 000,00

0,00

0,00

 

 

 

 

 

 

Програма розвитку земельних відносин і охорони земель на території Терешківської сільської ради Полтавського району Полтавської області на 2021 – 2025 роки.

Рішення 3 сесії 8 скликання від 24.12.2020р.

1 000 000,00

1 000 000,00

0,00

0,00

 

 

0217350

7350

0443

Розроблення схем планування та забудови територій (містобудівної документації)

 

 

399 200,00

399 200,00

0,00

0,00

 

 

 

 

 

 

Програма розвитку містобудівної діяльності та територіального планування території Терешківської сільської територіальної громади Полтавського району Полтавської області на 2023-2024 роки

Рішення 21 сесії восьмого скликання Терешківської сільської ради від 23.12.2022 р.

399 200,00

399 200,00

0,00

0,00

 

 

0217461

7461

0456

Утримання та розвиток автомобільних доріг та дорожньої інфраструктури за рахунок коштів місцевого бюджету

 

 

4 000 000,00

4 000 000,00

0,00

0,00

 

 

 

 

 

 

Програма фінансування робіт, пов'заних із будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням вулично-дорожньої мережі на території Терешківської СТГ на 2024-2025 рр.

Рішення 31 сесії восьмого скликання Терешківської сільської ради Полтавського району Полтавської облатсі 22.12.2023р.

4 000 000,00

4 000 000,00

0,00

0,00

 

 

 

8000

 

ІНША ДІЯЛЬНІСТЬ

 

 

339 231,00

339 231,00

0,00

0,00

 

 

0218130

8130

0320

Забезпечення діяльності місцевої та добровільної пожежної охорони

 

 

339 231,00

339 231,00

0,00

0,00

 

 

 

 

 

 

Комплексна програма забезпечення пожежної безпеки,  розвитку цивільного захисту та запобігання і реагування  на надзвичайні ситуації (події)  Терешківської сільської ради на 2024 рік

Рішення 31 сесії восьмого скликання Терешківської сільської ради Полтавського району Полтавської облатсі 22.12.2023р.

339 231,00

339 231,00

0,00

0,00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Код Програмної класифікації видатків та кредитування місцевого бюджету

Код Типової програмної класифікації видатків та кредитування місцевого бюджету

Код Функціональної класифікації видатків та кредитування бюджету

Найменування
головного розпорядника коштів місцевого бюджету/
відповідального виконавця, найменування бюджетної
програми згідно з Типовою програмною класифікацією
видатків та кредитування місцевого бюджету

Найменування
місцевої/регіональної програми

Дата та номер документа, яким затверджено місцеву регіональну програму

Усього

Загальний фонд

Спеціальний фонд

 

 

усього

у тому числі бюджет розвитку

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

 

 

0218831

8831

1060

Надання довгострокових кредитів індивідуальним забудовникам житла на селі

 

 

30 000,00

0,00

30 000,00

0,00

 

 

 

 

 

 

Програма індивідуального житлового будівництва на селі "Власний дім" на 2022-2026 рр.

Рішення 12 сесії восьмого скликання Терешківської сільської ради від 24.12.2021 р.

30 000,00

0,00

30 000,00

0,00

 

 

0218832

8832

1060

Повернення довгострокових кредитів, наданих індивідуальним забудовникам житла на селі

 

 

-30 000,00

0,00

-30 000,00

0,00

 

 

 

 

 

 

Програма індивідуального житлового будівництва на селі "Власний дім" на 2022-2026 рр.

Рішення 12 сесії восьмого скликання Терешківської сільської ради від 24.12.2021 р.

-30 000,00

0,00

-30 000,00

0,00

 

 

0600000

 

 

Відділ освіти Терешківської сільської ради Полтавського району Полтавської області

 

 

4 099 356,00

1 772 337,00

2 327 019,00

0,00

 

 

0610000

 

 

Відділ освіти Терешківської сільської ради Полтавського району Полтавської області

 

 

4 099 356,00

1 772 337,00

2 327 019,00

0,00

 

 

 

1000

 

ОСВІТА

 

 

4 099 356,00

1 772 337,00

2 327 019,00

0,00

 

 

0611010

1010

0910

Надання дошкільної освіти

 

 

1 254 526,00

504 526,00

750 000,00

0,00

 

 

 

 

 

 

Програма організації харчування учнів закладів загальної середньої освіти та вихованців закладів дошкільної освіти Терешківської сільської ради та встановлення вартості харчування на січень-грудень 2024 року

Рішення 31 сесії восьмого скликання Терешківської сільської ради Полтавського району Полтавської облатсі 22.12.2023р.

1 254 526,00

504 526,00

750 000,00

0,00

 

 

0611021

1021

0921

Надання загальної середньої освіти закладами загальної середньої освіти за рахунок коштів місцевого бюджету

 

 

2 844 830,00

1 267 811,00

1 577 019,00

0,00

 

 

 

 

 

 

Програма організації харчування учнів закладів загальної середньої освіти та вихованців закладів дошкільної освіти Терешківської сільської ради та встановлення вартості харчування на січень-грудень 2024 року

Рішення 31 сесії восьмого скликання Терешківської сільської ради Полтавського району Полтавської облатсі 22.12.2023р.

2 619 387,00

1 267 811,00

1 351 576,00

0,00

 

 

 

 

 

 

Програма «Будівництва, реконструкції та капітального ремонту об’єктів та мереж комунальної власності Терешківської сільської ради Полтавського району Полтавської області на 2024 рік»

Рішення 31 сесії восьмого скликання Терешківської сільської ради Полтавського району Полтавської облатсі 22.12.2023р.

225 443,00

0,00

225 443,00

0,00

 

 

3700000

 

 

Фінансовий відділ Терешківської сільської ради Полтавського району Полтавської області

 

 

721 290,00

721 290,00

0,00

0,00

 

 

3710000

 

 

Фінансовий відділ Терешківської сільської ради Полтавського району Полтавської області

 

 

721 290,00

721 290,00

0,00

0,00

 

 

 

9000

 

МІЖБЮДЖЕТНІ ТРАНСФЕРТИ

 

 

721 290,00

721 290,00

0,00

0,00

 

 

3719710

9710

0180

Субвенція з місцевого бюджету на утримання об'єктів спільного користування чи ліквідацію негативних наслідків діяльності об'єктів спільного користування

 

 

663 640,00

663 640,00

0,00

0,00

 

 

 

 

 

 

Програма "Фінансової підтримки закладів охорони здоров’я, які обслуговують населення Терешківської територіальної громади на 2024рік"

Рішення 31 сесії восьмого скликання Терешківської сільської ради Полтавського району Полтавської облатсі 22.12.2023р.

493 080,00

493 080,00

0,00

0,00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Код Програмної класифікації видатків та кредитування місцевого бюджету

Код Типової програмної класифікації видатків та кредитування місцевого бюджету

Код Функціональної класифікації видатків та кредитування бюджету

Найменування
головного розпорядника коштів місцевого бюджету/
відповідального виконавця, найменування бюджетної
програми згідно з Типовою програмною класифікацією
видатків та кредитування місцевого бюджету

Найменування
місцевої/регіональної програми

Дата та номер документа, яким затверджено місцеву регіональну програму

Усього

Загальний фонд

Спеціальний фонд

 

 

усього

у тому числі бюджет розвитку

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

 

 

 

 

 

 

Програма співфінансування комунальної організації (установа, заклад) «Спільна архівна установа Полтавського району» та комунальної установи «Трудовий архів Новосанжарської селищної ради» на 2024 рік

Рішення 31 сесії восьмого скликання Терешківської сільської ради Полтавського району Полтавської облатсі 22.12.2023р.

170 560,00

170 560,00

0,00

0,00

 

 

3719770

9770

0180

Інші субвенції з місцевого бюджету

 

 

57 650,00

57 650,00

0,00

0,00

 

 

 

 

 

 

Комплексна програма забезпечення пожежної безпеки,  розвитку цивільного захисту та запобігання і реагування  на надзвичайні ситуації (події)  Терешківської сільської ради на 2024 рік

Рішення 31 сесії восьмого скликання Терешківської сільської ради Полтавського району Полтавської облатсі 22.12.2023р.

50 000,00

50 000,00

0,00

0,00

 

 

 

 

 

 

Програма співфінансування комунальної організації (установа, заклад) «Спільна архівна установа Полтавського району» та комунальної установи «Трудовий архів Новосанжарської селищної ради» на 2024 рік

Рішення 31 сесії восьмого скликання Терешківської сільської ради Полтавського району Полтавської облатсі 22.12.2023р.

7 650,00

7 650,00

0,00

0,00

 

 

X

X

X

УСЬОГО

X

X

47 380 421,00

45 053 402,00

2 327 019,00

0,00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Секретар

Роман КОЖЕМ'ЯК

 

 

 

Додаток 7

до рішення Терешківської сільської ради    «Про місцевий бюджет Терешківської сільської територіальної громади на 2024 рік» від 22.12.2023р.

                         

 

16540000000

(код бюджету)

 

Положення

про формування та використання коштів цільового фонду

спеціального фонду бюджету Терешківського сільського бюджету у 2024 році

 

1. Цільовий фонд є складовою частиною доходів та видатків спеціального фонду Терешківського сільського бюджету, формується за рахунок коштів, передбачених пунктом 2 цього Положення, та спрямовується на цілі, передбачені пунктом 3 цього Положення.

2. Джерелами формування коштів  цільового фонду спеціального фонду  Терешківського сільського бюджету є:

2.1. Залишки коштів цільового фонду станом на 01 січня 2024 року.

2.2. Кошти, що надходять від сплати за договорами участі комплексному соціально-економічному розвитку Терешківської сільської територіальної громади.

3. Кошти цільового фонду спеціального фонду Терешківського сільського бюджету спрямовуються:

3.1. На поточні та капітальні видатки підприємств, установ, організацій Терешківської сільської територіальної громади.

3.2. На видатки заходів з благоустрою Терешківської сільської територіальної громади.

4. Облік доходів цільового фонду проводиться в складі доходів спеціального фонду Терешківського сільського бюджету за кодом бюджетної класифікації 50000000, облік видатків в складі видатків спеціального фонду Терешківського сільського бюджету за кодом 7691 типової програмної класифікації видатків та кредитування місцевих бюджетів проводиться органами Державної казначейської служби України.

5. Кошти цільового фонду зберігаються на рахунках, відкритих в органах Державної казначейської служби, та мають постійне бюджетне призначення і вилученню не підлягають.

6. Письмова інформація про надходження і витрачання коштів цільового фонду подається Терешківській сільській раді одночасно з поданням інформації про виконання бюджету.

7. Звіт про доходи і видатки цільового фонду розглядається на сесії Терешківської сільської ради одночасно із розглядом звіту про виконання бюджету за відповідний рік.

8. Контроль за виконанням Положення про формування та використання коштів цільового фонду спеціального фонду Терешківського сільського бюджету покладається на постійну комісію сільської ради з питань фінансів, планування бюджету, планування соціально економічного розвитку, інвестицій і цін, визначення та відшкодування завданих збитків, заборгованості за користування землями комунальної власності, майном.

 

 

 

 

Секретар ради                                                                 Роман КОЖЕМ’ЯК

Додаток №8

до рішення Терешківської сільської ради

"Про місцевий бюджет Терешківської сільської територіальної громади на 2024 рік" від 22.12.2023 р

 

 

ПЕРЕЛІК
бюджетних установ та закладів, на які здійснюватимуться видатки на
забезпечення їх діяльності з 01 січня 2024 року з бюджету Терешківської
територіальної громади

 

  1. Виконавчий комітет Терешківської сільської ради Полтавського району Полтавської області.
  2. Комунальна установа "Центр надання соціальних послуг Терешківської сільської ради Полтавського району Полтавської області
  3. Комунальний заклад «Центр розвитку культури, дозвілля, туризму, спорту та молодіжної політики»:
  4. Терешківська центральна публічна біліотека;
  5. Копилівська публічна бібліотека;
  6. Зінцівська публічна бібліотека;
  7. Микільська публічна бібліотека;
  8. Вацівська публічна бібліотека;
  9. Кашубівська публічна бібліотека;
  10. Зінцівський будинок культури;
  11. Вацівський клуб;
  12. Кашубівський клуб.
  13. Заворсклянська сільська бібліотека;
  14. Головачанська сільська бібліотека;
  15. Ватажківська сільська бібліотека;
  16. Минівська сільська бібліотека;
  17. Писарівська сільська бібліотек;
  18. Писарівський будинок культури;
  19. Заворсклянський будинок культури;
  20. Головачанський клуб;
  21. Минівський клуб;
  22. Ватажківський клуб.
  23. Комунальне підприємство «Житлово – експлуатаційна організація».
  24. Комунальне підприємство «Благо».
  25. Місцевий осередок Громадської організації «Всеукраїнське фізкультурно-спортивне товариство "Колос"».
  26. Полтавська районна дитячо-юнацька спортивна школа «Колос».
  27. Комунальне підприємство «Полтавський районний клінічний центр первинної медичної допомоги».
  28. Відділ освіти Терешківської сільської ради .
  29. Терешківський заклад дошкільної освіти «Барвінок».
  30. Копилівський заклад дошкільної освіти «Ялинка».
  31. Заворсклянський заклад дошкільної освіти «Волошка».
  32. Терешківський ліцей Терешківської сільської ради:
  33.  Вацівська гімназія філія Терешківського ліцею;
  34.  Кашубівська філія Терешківського ліцею;
  35.  Головачанська гімназія філія Терешківського ліцею;
  36. Комунальний заклад «Центр дитячої та юнацької творчості» Терешківської сільської ради.
  37. Комунальна установа «Інклюзивно – ресурсний центр» Терешківської сільської ради.
  38. Терешківська місцева пожежна охорона
  39. Фінансовий відділ Терешківської сільської ради Полтавського району Полтавської області.

  

 

 

Секретар сільської ради                                                     Роман КОЖЕМ’ЯК

 

     

 

  

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь