Терешківська громада

Полтавський район Полтавська область

Облаштовуйте колодязі правильно та захистіть себе від інфекційних захворювань!

Дата: 25.07.2023 09:06
Кількість переглядів: 40

Фото без опису

     В умовах руйнування об'єктів інфраструктури внаслідок бойових дій, дедалі частіше, в умовах відсутності централізованого водопостачання, населення використовує воду з альтернативних джерел (колодязі, бювети, каптажі тощо). 


     Значна кількість населення | особливо у сільській місцевості використовує для забезпечення питних потреб воду з шахтних колодязів. Санітарними нормами та правилами передбачено, що колодязь має бути ізольований від проникнення поверхневого стоку (дощових і талих вод).
 

     Територію поблизу колодязя треба утримувати в чистоті, а у радіусі 50 м від нього не дозволяється здійснювати миття транспортних засобів, водопій тварин, влаштовувати водоймища для водоплавної птиці, розміщувати пристрої для приготування отрутохімікатів та іншу діяльність, що може призвести до забруднення грунту та води.


     Колодязі повинні відповідати певним вимогам. Бути облаштованим глиняним "замком" та огорожею навколо колодязя, навісом над ним, ремонтними скобами та ємностями для забору води. Колодязь має бути утепленим, а матеріал для стінок колодязя потрібно влаштовувати монолітним залізобетоном, бетонними або залізобетонними кільцями, за їх відсутності - керамікою, цеглою, каменем. Стінки колодязя повинні бути щільними, без тріщин.


     Власники колодязів мають періодично - проводити їх планове обстеження, поточний ремонт, чищення та дезінфекцію. Питна вода, призначена для споживання людиною, при цьому повинна бути безпечною та відповідати вимогам законодавства. Вживання забрудненої питної води з колодязя може привести до виникнення інфекційних захворювань. Облаштовуйте колодязі правильно та захистіть себе від інфекційних захворювань.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь