Терешківська громада

Полтавський район Полтавська область

Переможці шкільного бюджету участі 

Дата: 04.04.2023 08:43
Кількість переглядів: 96

Фото без опису

 

      «Громадський бюджет на дитячі мрії» – це партнерська ініціатива проєкту DECIDE та нашої громади громади. Вона передбачає співфінансування проєктів, які розробили місцеві шкільні команди. Ми щасливі бути в числі 12 громад України, де реалізується конкурс!

     Нагородження переможців відбувалося в режимі онлайн за участю представників національного координатора та регіонального офісу проєкту DECIDE та ГО "Агенція локальних ініціатив", голови громади Віталія Турпітька,  начальника відділу освіти Терешківської сільської ради Ігоря Погорілого, учасників  творчих команд.

     Розпочався захід з віртуального вручення голові громади сертифікатів на фінансування реалізації проєктів DECIDE. Усіх, хто був причетний до втілення в життя цього цікавого й потрібного проєкту, щиро привітав голова громади Віталій Турпітько та вручив сертифікати переможцям Шкільного громадського бюджету. Подяками від організаторів ШГБ  Віталій Турпітько  нагородив модераторів проєкту – Віталія Ващенка та Дмитра Кравченка.

     Теплу та невимушену атмосферу процесу нагородження не зіпсували навіть деякі технічні негаразди, пов’язані з перебоями в електропостачанні. Слова подяки прозвучали і на адресу організаторів проєкту, і керівництва громади, яке всіляко підтримувало впровадження ШГБ, й самих учасників, які плідно працювали у складі творчих команд.

     На реалізацію проєктів діє такий принцип співфінансування – 550 тисяч гривень від проєкту DECIDE та  230 тисяч гривень від  громади. Окрім того, DECIDE та громада співфінансують реалізацію проєкту який розробили учні в межах пілотування курсу за вибором «Навчаємося жити в громаді» для учнів 9 класів громади. 

     За період проведення публічного онлайн голосування в системі Е-ДЕМ було зареєстровано 291 мешканця громади, які в загальному віддали 1108 голосів. До етапу публічного паперового голосування долучились 269 учнів 5-11 класів трьох загальноосвітніх закладів нашої громади.

     Переможцями ШГБ у категорії «Великі проєкти» вартістю 150 тисяч гривень кожен стали:

-«Сучасний волейбольний майданчик біля зони відпочинку в с. Зінці» (284 голоси);

- «Освітній простір «SpaceHab»», Терешківський ліцей,  (267 голосів);

- «Радіоклас «Ваці FM»», Вацівська філія І – ІІ ступенів імені Володі Тюріна Терешківського ліцею, (238 голосів).

     Переможці у категорії «Малі проєкти» (до 55 тисяч гривень): «Облаштування сучасної рекреаційної зони "Планета Kids"»(252 голоси), «Сучасний простір для заняття спортом на подвір'ї ліцею»(251 голос), «Компостування - запорука чистого повітря!»(195 голосів),    «Шкільне подвір’я – зона комфорту»(182 голоси), « Розумна альтанка на подвір’ї Вацівської філії» (180 голосів), « Освітній простір для дошкільнят у ЗДО «Барвінок»(178 голосів).

     Детальніше з проєктами-переможцями можна ознайомитись на сайті: https://kidsprojects.decide.in.ua/winners/

      Тепер на черзі – найочікуваніший та найвідповідальніший етап проєкту – втілення в життя дитячих ініціатив, який триватиме до повної реалізації, але не довше кінця 2023 року.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь