Терешківська громада

Полтавський район Полтавська область

"Підтримаймо своїх!" Про Сімейний сад імені Максима Головка

Дата: 03.04.2022 15:12
Кількість переглядів: 508

Фото без опису

«Підтримаймо своїх»

     У цей непростий час, як ніколи, ми маємо бути згуртованими, підтримувати та допомагати один одному. Тому, за ініціативи голови Терешківської ТГ Віталія Турпітька започатковуємо новий проєкт, де будемо розповідати про людей нашої громади, які мають власну справу, захоплення, що приносили доходи в мирний час. Сьогодні ці люди втратили можливість брати участь у виставках, здійснювати доставку своєї продукції в інші регіони України, проте ця продукція може бути цікавою та корисною для наших мешканців. Розпочнемо знайомство з історії родини Головків з Бузової Пасківки, що займається вирощуванням садових та декоративних культур.

 

     Сімейний сад імені Максима Головка

     Колекція декоративних кущів, ліан, дерев, злакових, лікарських, пряних та інших трав, квітів, ягідників, фруктових дерев знайшли місце в саду родини Головків. Цей скарб – пам'ять про сина Максима, який упродовж багатьох років, за скромного бюджету, зумів зібрати велику базу для розвитку садівництва та озеленення. Максим дуже багато працював і мріяв про маленький ботанічний сад, де можна буде і фруктами поласувати, і красою помилуватись, і відпочити. Але не судилося… Восени минулого року, у зовсім молодому віці, Максим пішов з життя.

     Нині, у пам’ять про нього, матуся Валентина та брат Дмитро щосили стараються зберегти колекцію й продовжити Максимову справу, якій він присвятив значну частину свого життя. Родина оформлює документи, щоб мати змогу розвивати цей бізнес, надавати робочі місця у своєму селі і, звичайно ж, приносити користь людям і дарувати їм насолоду від своєї праці.

 

     На сьогодні у Сімейному саду імені Максима Головка можна придбати понад 30 сортів яблунь, серед яких – Каріот, Сіріус, Фуджі Тошіро, Еліза, Декоста, Лігол, Камео, Чемпіон, Мутсу, Піново, Скіфське золото, Ред Принц, Хоней Голд, Бребун, Рубин Стар, Голд Раш, Флорина, Хоней Крисп (загалом їх тут понад 160 різних сортів); груші – Конкорд, Роксолана, Абат Фетель; черешні - Дачниця, Францис, Джоржія, шпанка-вишня, Темпоріон, Джерело, Самба, Ніжність, Феворін, Чудо вишня; сливи диплоїдні – Байрон Голд, Фловер Супріне, Фридом, Дофі Сандра, Пинк Сатурн, Фловер Квін, Анжеліно, Широ, Блу Кармен, Озарк Прем’єр, Блек Амбер, Суперіор, Каліфорнія Блу, Фріор. Тут також можна придбати різні сорти смородини, малини, полуниці, ароматних трав. А також у саду величезний вибір декоративних культур - спіреї, бересклети, форзиції, плющі зимуючі, пузиреплідники, гортензії, верби декоративні, рослини для водойм, дерни, злакові, ґрунтопокривні рослини, чимало багаторічних квітів, зокрема кілька сортів хост, сибірських ірисів, лілейників, багаторічних айстр, астільб, деревовидних півоній – на всі смаки найвибагливіших поціновувачів квітів, всього й не перелічити.

 

     Сімейний сад імені Максима Головка розташований у с. Бузова Пасківка, вул. Польова, 58;

     Вас із задоволенням проконсультують та допоможуть обрати найбільш підходящі для вас рослини за телефонами: 099 015 40 09; 067 773 73 45.

     За домовленістю, можлива адресна доставка у населені пункти нашої громади – Терешки, Копили, Зінці, Микільське, Цибулі та інші.

 

     З колекцією рослин можна ознайомити у групі в Facebook: https://www.facebook.com/groups/404241618027467

 

     Тож, поширюймо інформацію про наших земляків, розповідаймо друзям та знайомим!

     Знаєте, про кого ще можна розповісти – телефонуйте: 099 982 77 78.

     Життя триває! Разом ми – сила!

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь