Терешківська громада

Полтавський район Полтавська область

     Обрати сімейного лікаря можна у своїй громаді: це просто та зручно

Дата: 22.02.2022 14:33
Кількість переглядів: 1127

Фото без опису

               

         Комунальне підприємство «Полтавський районний клінічний центр первинної медичної допомоги» Терешківської сільської ради – потужний заклад, засновником якого після реформування районів у зв’язку з впровадженням децентралізації в Україні стала Терешківська сільська рада. На сьогодні Центр надає кваліфіковану амбулаторно-поліклінічну допомогу понад 40 тис. населення, з якого - понад 7 тис. дітей віком до 18 років. Окрім Терешківської громади, де мешкає близько 11 тисяч осіб, заклад обслуговує населення Новоселівської ТГ та частину Полтавської територіальної громади, зокрема старостинські округи колишнього Полтавського району.

У КП «Полтавський районний клінічний центр первинної медичної допомоги»  працює 25 сімейних лікарів, 2 дитячих лікаря, понад 70 молодших спеціалістів з медичною освітою та ще 42 працівники, включаючи молодших медичних сестер та водіїв. Працівники підприємства постійно проходять курси  підвищення кваліфікації, беруть участь у різноманітних тренінгах, семінарах, навчаннях.

 Керівництвом нашої громади, зі свого боку, одним із пріоритетних напрямків  діяльності визначено наближення та покращення якості медичної допомоги населенню шляхом удосконалення надання первинної медичної допомоги через оптимізацію та модернізацію мережі медзакладів. 2022 рік у нашій громаді, за ініціативи голови громади Віталія Турпітька. оголошено роком медицини, тому максимум зусиль буде спрямовано на підтримку та розвиток медичної галузі.

             Обрати сімейного лікаря можна у своїй громаді: це просто та зручно

       Мати свого сімейного лікаря, якому можна повністю довіряти,  надзвичайно важливо, адже часто він стає майже близьким другом родини, завжди готовим прийти на допомогу. Кожен мешканець нашої громади має можливість обрати собі сімейного лікаря  чи дитячого лікаря для своєї дитини в одній з амбулаторій, яку буде зручно відвідувати територіально, незалежно від місця реєстрації чи місця проживання. Тож, якщо ви ще не уклали декларацію із сімейним лікарем або ж з якихось причин лікар вас не влаштовує, можна це зробити у будь-який момент.

     Для укладення декларації необхідно мати при собі паспорт, ідентифікаційний код, діючий номер телефону. Для укладення декларації з дитячим лікарем необхідно: свідоцтво про народження дитини, паспорт, ідентифікаційний код одного із батьків та діючий номер телефону. Щоб переукласти декларацію з сімейним лікарем, звертатися до попереднього лікаря не потрібно. Після укладення нової угоди, попередня анулюється автоматично.

     У нашій громаді укласти декларації з сімейними лікарями можна в трьох амбулаторіях загальної практики сімейної медицини – Терешківській, Микільській та Заворсклянській, отримати медичну допомогу – у ФАПах громади: Головачанському, Ватажківському, Лукищинському,  Минівському, Писарівському, Безручківському. Оптимальна кількість декларацій для сімейного лікаря становить 1800 осіб, для педіатра - 900 осіб. Первинна медична допомога надається під час особистого прийому пацієнта за місцем розташування лікаря, тобто в амбулаторії, а до осіб, які самостійно не пересуваються, лікар може виїжджати після прийому в амбулаторії.

 

У медичних закладах нашої громади працюють досвідчені, відповідальні та уважні лікарі:

Фото без опису

Сергій Миколайович Кружко

     Лікар загальної практики - сімейної медицини, завідувач Терешківської АЗП-СМ.

      Закінчив Полтавський  медичний стоматологічний інститут за сцеціальністю «Лікувальна справа». Інтернатуру  проходив у Полтавській центральній районній клінічній лікарні як лікар терапевт.

     Досвід роботи – понад 35 років:  лікар-терапевт,  з 2005 року - сімейний лікар та по теперішній час завідувач Терешківської АЗП-СМ.                                              

     Атестований, лікар загальної практики сімейної медициниІ кваліфікаційної категорії.

 

Фото без опису

Людмила Вікторівна Нікітіна

      Лікар загальної практики - сімейної медицини Терешківської АЗП-СМ.

     Закінчила ВДНЗУ «Українська медична стоматологічна академія». Проходила інтернатуру в Абазівській амбулаторії загальної практики- сімейної медицини Полтавського району.

     З серпня 2017 року та по теперішній час працює в Терешківській амбулаторії загальної практики- сімейної медицини.

 

Фото без опису

 Юлія Вікторівна Стрижак

     Лікар загальної практики – сімейної медицини Терешківської АЗП-СМ.

     Закінчила Полтавський державний медичний університет. Інтернатуру  проходила за фахом загальна практика – сімейна медицина.

     З  серпня 2021 року працює в Терешківській АЗП-СМ на посаді лікаря загальної практики – сімейної медицини.

 

Фото без опису

Інна  Олександрівна Єщенко 

     Лікар загальної практики - сімейної медицини, завідувачка Микільської АЗП-СМ.

     Закінчила ВДНЗУ «УМСА» за спеціальністю «Лікувальна справа». Інтернатуру проходила за спеціальністю «Загальна практика-сімейна медицина» у Лубенській центральній районній лікарні.

     З 2011 року по 2019 – лікар  загальної практики-сімейної медицини поліклінічного відділення Лубенської ЦРЛ. Потім працювала лікарем загальної практики-сімейної медицини Терешківської АЗП-СМ . З 2020 року й по теперішній час - лікар загальної практики-сімейної медицини, завідувачка Микільської АЗП-СМ.

 

Фото без опису

Павло Олександрович Кестель

     Закінчив медичний факультет Української медичної стоматологічної академії; інтернатура -  за фахом «Терапія»; пройшов фахову спеціалізацію за напрямком «Психіатрія» в Дніпропетровській медичній академії; у 2019 році отримав спеціалізацію за фахом «Організація та управління охороною здоров’я» на базі УМСА, а в 2021 – за фахом «Сімейна медицина».

     На сьогодні – лікар загальної практики сімейної медицини, завідувач Заворсклянської  АЗП-СМ.

 

Пацієнт, який підписав декларацію з сімейним лікарем або педіатром, отримує пакет медичних послуг, гарантованих державою, безоплатно!

Лабораторні та інструментальні діагностичні дослідження, що здійснюються в амбулаторіях:

1. Загальний аналіз крові з лейкоцитарною формулою (еритроцити, гемоглобін, гематокрит, тромбоцити, лейкоцити, базофіли, еозинофіли, сегментоядерні нейтрофіли, паличкоядерні, лімфоцити, моноцити);

2. Загальний аналіз сечі (колір, прозорість, реакція (pH), відносна щільність, білок, глюкоза, еритроцити, лейкоцити, епітеліальні клітини, циліндри, солі, бактерії, ацетон (кетонові тіла);

3. Глюкоза крові;

4. Загальний холестерин;

5. Вимірювання артеріального тиску;

6. Електрокардіограма;

7. Вимірювання ваги, зросту, окружності талії;

8. Швидкі тести на вагітність, тропоніни, ВІЛ, вірусні гепатити, виконання тесту на антиген SARS-CoV-2, за необхідності, яку визначає лікар;

- Проведення профілактичних заходів: вакцинація, згідно з календарем профілактичних щеплень для тих осіб, які уклали декларацію із сімейним лікарем чи педіатром;

- Вакцинація від гострої респіраторної хвороби COVID-19виконується  незалежно від того чи має особа укладену декларацію;

-  Призначення лікарських засобів та визначення потреби в медичних виробах, технічних засобах реабілітації з оформленням відповідних документів, відповідно до вимог законодавства.

- Виписування рецептів для отримання лікарських засобів, які передбачені програмою реімбурсації, та для пільгового забезпечення лікарськими засобами окремих груп населення за певними категоріями захворювань, відповідно до чинного законодавства;

- Видача електронних направлень для проведення всіх необхідних клініко-лабораторних та інструментальних досліджень, консультацій лікаря та інших послуг на рівні вторинної (спеціалізованої) та третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги.

 

КП «Полтавський районний клінічний центр первинної медичної допомоги» Терешківської сільської ради

(юридична адреса: с. Терешки; фактична адреса: м. Полтава, вул. Шевченка, 7,каб.313,314,305,309)

Директор: Наталія Миколаївна Удовіченко ,  098-579-13-83;

Медичний директор:  Валентина Юріївна Петриченко, 050-519-14-76.

 

Мережа медичних закладів Терешківської громади: контактна інформація

-Терешківська АЗП-СМ:  с. Терешки, вул. Шевченка, 3,  завідувач Сергій Миколайович Кружко, 050-519-13-67;

-Микільська АЗП-СМ: с. Микільське,  вул. Шевченка, 3а, завідувачка Інна Олександрівна  Єщенко,  095-471-89-31;

-Заворсклянська АЗП-СМ: с. Заворскло,  вул. Соборна , 11, завідувач   Павло Олександрович Кестель,  097-071-28-91;

-Ватажківський ФАП: с. Ватажкове, вул. Козацька, 56;

- Головачанський ФАП: с. Головач, вул. Злагоди, 11а,   завідувачка Ольга Петрівна  Жуковець,  096-196-08-17;

-Лукищинський ФАП:  с. Лукищина, вул. Полтавська,50, завідувачка Любов Григорівна Гальченко, 066-234-60-39;

-Минівський ФАП: с. Минівка, вул. Короленка, 3, завідувачка Галина Кузьмівна Герасимчук, 066-700-31-85;

Писарівський ФАП: с.Писарівка, вул.Центральна, 48        , завідувачка Ніна Іванівна Андрієнко, 095- 030-02-53;

-Безручківський ФАП: с. Безручки, вул. Шевченка, 64, завідувачка Руслана Іванівна Бедрата, 098-212-08-73;

      

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь