Терешківська громада

Полтавський район Полтавська область

Долучайтеся до анонімного опитування щодо розвитку культурної інфраструктури нашої громади

Дата: 17.01.2022 15:59
Кількість переглядів: 109

Фото без опису

 

Мобільний мистецький простір "Сцена можливостей": мистецтво скрізь і для кожного

     На сьогодні у громаді є висока потреба для культурного відпочинку мешканців, розвитку толерантності серед дітей та молоді. Найбільша кількість культурно-мистецьких заходів (концерти, зустрічі з діячами культури громади та області, національно-патріотичні заходи тощо) у громаді припадає на весняно-літній період. Але існує проблема проведення таких заходів у двох найбільших селах та інших віддалених куточках громади через відсутність культурно-мистецьких просторів і локацій.

     Крім того, в громаді відсутні сучасні умови, які зацікавлюють та мотивують жителів громади (зокрема молодь) до участі у створенні креативних та інноваційних культурних проектів,  розвитку нових видів та напрямів мистецтва, збільшенні кількості культурних продуктів, доступних для широкої аудиторії.

     А два найбільші села громади не має жодного відкритого громадського простору, де б мешканці могли не тільки корисно проводити своє дозвілля, але б і мали змогу проявити себе чи презентувати свої здібності.

     Саме для вирішення цих ключових проблем, комунальним закладом «Центр розвитку, культури, дозвілля, туризму, спорту та молодіжної політики» Терешківської сільської ради Полтавського району Полтавської області ініційовано створення проєкту мобільного мистецького простору "Сцена можливостей".

     Це креативний та інноваційний сучасний мобільний мистецький простір з універсальними можливостями із забезпеченням безбар'єрного доступу до культурно-мистецьких заходів для всіх мешканців Терешківської громади, її гостей з інших регіонів країни та за її межами. Проведення національно-патріотичних культурно-мистецьких заходів, публічних зустрічей з діячами української культури і мистецтва, національними героями (переможцями олімпіад, учасниками бойових дій), покази (в т.ч. онлайн) новинок українського кіно і телебачення, патріотичних документальних телепрограм і відеороликів.

     А головне, що все це можливо буде зробити в будь-якому населеному пункті громади чи навіть за її межами, орієнтуючись в першу чергу на культурні потреби мешканців громади, в тому числі і маломобільних груп населення, враховуючи гендерну рівність та інклюзію.

      Проєкт планується подати до грантової програми Українського Культурного Фонду і у разі його перемоги – реалізувати вже до кінця 2022 року.

     Але перед цим важливо визначити пріоритети серед мешканців громади щодо розвитку культурної інфраструктури в ТГ та визначення цільової аудиторії Проєкту.

Просимо вас пройти анонімне опитування за посиланням:

https://forms.gle/Jp1gWKd6vpoRpqjn6 .


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь