Терешківська громада

Полтавський район Полтавська область

Повідомлення про оприлюднення проєкту документа державного планування та звіту про стратегічну оцінку від 31.05.2024 р.

Дата: 31.05.2024 15:16
Кількість переглядів: 101

Фото без опису

 

Повідомлення про оприлюднення проєкту документа державного планування та звіту про стратегічну оцінку від_31.05.2024р.

 

Реєстраційний номер справи в Єдиному реєстрі № 20-03-5273-24.

1. Повна назва документа державного планування, що пропонується, та стислий виклад його змісту.

      • план території земельної ділянки площею 8,6204 га з кадастровим номером 5324081000:00:022:0048 для розміщення свинокомплексу за межами населених пунктів на території Терешківської сільської громади Полтавського району Полтавської області.

З метою врахування громадських інтересів під час розроблення проєкту містобудівної документації, що є документом державного планування місцевого рівня та звіту про стратегічну екологічну оцінку (СЕО),  Виконавчий комітет Терешківської сільської ради повідомляє про початок та строки громадського обговорення зазначеного Детального плану території та звіту про стратегічну екологічну оцінку даного документу.

Детальним планом розглядається можливість розміщення свинокомплексу (товарної свинарської ферми на 17 тис. голів одночасного утримання у перерахунку на дорослих особин)  на земельній ділянці площею 8,6204 га, що розташована за межами населених пунктів поблизу села Заворскло Терешківської сільської громади Полтавського району Полтавської області.

У містобудівній документації проаналізований сучасний стан території проєктування та наявність планувальних обмежень. Визначена можливість розміщення нових будівель і споруд товарної свинарської ферми, планувальна структура території підприємства, можливість інженерного та транспортного забезпечення території з розміщенням на ній будівель і споруд, а також планувальні обмеження, що виникнуть з реалізацією планованої діяльності.

У звіті СЕО проведена оцінка впливу на навколишнє природне середовище проектних рішень.

Підставою для розроблення містобудівної документації є рішення тридцять другої сесії Терешківської сільської ради восьмого скликання  від 21 лютого 2024 року “Про розробку детального плану території земельної ділянки, площею 8,6204 га, розташованої за межами населених пунктів, біля с. Заворскло, на території Терешківської сільської ради Полтавського району Полтавської області.”

2. Орган, що прийматиме рішення про затвердження документа державного планування.

Терешківська сільська рада Полтавського району Полтавської області.

3. Дата початку та строки здійснення процедури громадського обговорення.

Дата подання повідомлення про оприлюднення документу державного планування та звіту про СЕО шляхом розміщення на офіційному сайті Терешківської територіальної громади https://tereshkivska.gromada.org.ua; Єдиний реєстр стратегічної екологічної оцінки; дошка оголошень в адмінприміщенні Терешківської сільської ради (38762, Україна, Полтавська обл., Полтавський район, с. Терешки, вул. Шевченка, буд. 1-А); дошка оголошень в с. Заворскло (старостат: с. Заворскло, вул. Соборна, 9); зупинка громадського транспорту в селі Заворскло Полтавського району, Полтавської області  - 31.05.2024 року.

Громадські обговорення тривають 30 днів. Початок обговорень — 31.05.2024р.  Завершення громадських обговорень — 29.06.2024 (включно).

4. Способи участі громадськості (надання письмових зауважень і пропозицій, громадські слухання тощо) в процедурі громадського обговорення.

Пропозиції та зауваження приймаються у письмовій формі на адресу Терешківської сільської ради (38762, Полтавська область, Полтавський район, с.Терешки, вул.Шевченка, 1-А.) або на електронну пошту: https://tereshkivska-gromada.gov.ua/
У повідомленнях вказуються прізвище, ім'я по батькові, адреса місця проживання та ставиться особистий підпис фізичної особи. Юридичні особи подають пропозиції із зазначенням найменування та місця знаходження юридичної особи. Анонімні пропозиції та пропозиції, що надійшли після строку завершення громадських обговорень не розглядаються.
Заплановане проведення громадських слухань документа державного планування та звіту про стратегічну оцінку.

5. Дата проведення запланованих громадських слухань (у разі проведення).

18.06.2024р.

6. Час проведення запланованих громадських слухань (у разі проведення).

 
13.00
7. Місце проведення запланованих громадських слухань (у разі проведення).
38762, Полтавська область, Полтавський район, с.Заворскло, вул. Соборна, 9
8. Орган, від якого можна отримати інформацію та адресу, за якою можна ознайомитися з проєктом документа державного планування, звітом про стратегічну екологічну оцінку та екологічною інформацією, у тому числі пов’язаною зі здоров’ям населення, що стосується документа державного планування. 
Виконавчий комітет Терешківської сільської ради (38762, Полтавська область, Полтавський район, с.Терешки, вул.Шевченка, 1-А).

9. Орган, до якого подаються зауваження і пропозиції, його поштову та електронну адреси та строки подання зауважень і пропозицій.

Відділ містобудування та архітектури виконавчого комітету Терешківської сільської ради. Щоденно (крім вихідних) з 31.06.2024р.  по 28.06.2024; в робочий час за адресою: 38762, Полтавська область, Полтавський район, с.Терешки, вул.Шевченка, 1-А, приймальня та на електронну пошту  radatereshki.org@gmаil.com.

10. Місцезнаходження наявної екологічної інформації, у тому числі пов’язаної зі здоров’ям населення, що стосується документа державного планування.

Сучасний стан атмосферного повітря, водних, земельних ресурсів, рослинного, тваринного світу, природно-заповідного фонду відповідно до екологічного паспорту Полтавської області за 2022 рік та Регіональної доповіді про стан навколишнього середовища Полтавської області у 2022 році. (електронні версії розміщені на офіційній сторінці Департаменту Екологій та природних ресурсів Полтавської обласної військової адміністрації (розділ “Стан довкілля”) та на сайті Інформаційно-моніторингового центру “ДОВКІЛЛЯ ПОЛТАВЩИНИ” https://nupp.edu.ua/page/informatsiyno-monitoringoviy-tsentr-dovkillya-poltavshchini.html )

 

11. Необхідність проведення транскордонних консультацій щодо проекту документа державного планування.

Немає потреби.

Замовник/Уповноважена особа замовника:


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь