Терешківська громада

Полтавський район Полтавська область

Інформаційний лист. Допомога внутрішньо переміщений особам

Дата: 07.06.2022 15:48
Кількість переглядів: 507

Фото без описуФото без опису

3000 гривень – на кожну дитину або особу з інвалідністю;

 

2000 гривень – на кожну іншу особу.

 

З 1 травня 2022 року на допомогу мають право ВПО, які:

-перемістились з тимчасово окупованої території АР Крим і м. Севастополь;

-перемістились з території територіальних громад, що розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні);

Фото без опису

З метою вирішення питання щодо соціальної підтримки внутрішньо переміщених осіб Департаментом соціального захисту населення узагальнено інформацію щодо додаткових соціальних виплат у рамках співпраці з міжнародними організаціями.

Фото без опису

Заяву на отримання додаткової грошової допомоги від міжнародних організацій можна подати на соціальній платформі єДопомога (https://edopomoga.gov.ua).

внутрішньо переміщеним особам, у яких житло зруйноване або непридатне до проживання і які подали заявку до 20.05.2022 р. на відшкодування відповідних витрат, зокрема через Єдиний державний вебпортал електронних послуг або за умови подання документального підтвердження від органів місцевого самоврядування факту пошкодження/знищення нерухомого майна внаслідок бойових дій .

 

 

Фото без опису

Зверніть увагу, що отримати фінансову допомогу можна тільки від однієї з організацій, яка реалізує програму ООН. Це один і той самий вид допомоги, який здійснюють різні агенції, перелік яких не є вичерпним.

 

 

Фото без опису

Програма від ЮНІСЕФ «Спільно» передбачає, що сім’ї (незалежно від реєстрації як ВПО) можуть отримувати тримісячну грошову підтримку в розмірі 2 200 грн на особу (але не більше 5 осіб в сім’ї), у разі якщо вони:

  • Мають троє і більше дітей до 18 років, з яких принаймні одна дитина не досягла двох років;
  • Мають двоє і більше дітей до 18 років, з яких принаймні одна дитина з інвалідністю.

Прийомні батьки/батьки-вихователі також можуть подавати заявку на отримання допомоги.

Для отримання коштів, необхідно зареєструватися на сайті register.unicef.org. Про прийняте рішення повідомляють за допомогою СМС. Якщо рішення буде позитивним, виплата надійде протягом 4 тижнів з моменту подання заявки.

Детальніше: https://register.unicef.org/

Фото без опису

Агенство ООН у справах біженців надає тримісячну грошову допомогу в розмірі 2 200 грн для осіб, які зареєстровані як ВПО.

Виплати здійснюються через відділення Укрпошти.

Детальніше: https://www.unhcr.org/ua/43231-unhcr-is-launching-a-cash-assistance-programme-for-idps-ua.html

Категорія: Внутрішньо переміщені особи.

Пріоритет – ВПО з числа осіб, які одержують пенсію до 3 000 грн

Фото без опису

Всесвітня продовольча програма ООН надає грошову допомогу для переселенців.

Розмір допомоги становить 2 220 грн на одну особу, а максимальний обсяг допомоги на одну сім’ю становить 6 660 грн ( в кількості 3-х осіб у домогосподарстві).

Грошова допомога від Всесвітньої продовольчої програми ООН нараховується автоматично усім громадянам, які:

  • Зареєстровані як ВПО;
  • Подали документи на отримання допомоги на проживання ВПО;

Звертатися за отриманням допомоги від ООН до будь-якого виконавчого органу особисто – не потрібно. Виплати здійснюються через будь-який банк, що підтримує платіжну систему Western Union.

Детальніше:https://www.kmu.gov.ua/npas/pro-realizaciyu-spilnogo-z-vsesvitnoyu-prodovolchoyu-programoyu-oon-proektu-shchodo-dodatkovih-zahodiv-iz-socialnoyi-pidtrimki-vnutrishno-peremishchenih-osib-446

Фото без опису

Міжнародна організація з міграції (МОМ) запустила багатоцільову програму грошової допомоги, яка полягає в наданні внутрішньо переміщеним особам грошової виплати в розмірі 2 200 грн на особу.

Для отримання допомоги людина має зареєструватися як ВПО в органах соціального захисту населення територіальної громади чи ЦНАПі.

Пріоритет надається малозабезпечені сім’ям, у тому числі з числа ВПО, вагітним жінкам, самотнім батькам, які виховують дітей, сім’ям з двома дітьми і більше, домогосподарствам, де є люди з інвалідністю, людям похилого віку (65+ років).

У разі, якщо людина підпадає під визначені критерії вразливості, кошти будуть переказані через АТ “Укрпошта” протягом двох тижнів після заповнення даних.

Детальніше: https://www.iom.int/news/iom-launches-cash-assistance-programme-ukraine

Фото без опису

Також до реалізації програми ООН долучені інші міжнародні організації. Норвезька рада у справах біженців (NRC) впроваджує проект з багатоцільової грошової допомоги для ВПО.

Наразі реєстрація проходить лише за допомогою чат-боту у WhatsApp. Для реєстрації необхідно завантажити месенджер WhatsApp на свій смартфон, додати до ваших контактів номер 0 800 609 844 та відправити на нього повідомлення з текстом NRC”.

 

Детальніше: https://www.facebook.com/ua.nrc.no/posts/1629664447399685

Фото без опису

Місія Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні спільно з Товариством Червоного Хреста України розпочали програма фінансової підтримки постраждалого населення. Фінансова допомога складає 2 500 грн на особу. Особа не повинна звертатися з окремими заявами – виплати нараховуватимуться разом з державною допомогою.

Пріоритет надається малозабезпеченим сім’ям, переміщеним з громад, які постраждали від бойових дій.

 

Детальніше: https://blogs.icrc.org/ua/2022/04/22/finansova-dopomoga-2022/

 

З повагою

Директор Департаменту

соціального захисту населення                                                 Людмила КОРНІЄНКО

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь