Терешківська громада

Полтавський район Полтавська область

Змінюється порядок виплати пенсій

Дата: 27.04.2021 11:09
Кількість переглядів: 553

Фото без опису

Лист-звернення Головного управління Пенсійного фонду України в Полтавській області до представників засобів масової інформації і керівників об’єднаних територіальних громад

Звертаємо вашу увагу, що Кабінет міністрів України 29 березня нинішнього року ухвалив постанову № 277 “Про додаткові заходи щодо організації виплати і доставки пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів у межах України», яка змінює порядок виплати пенсій. Відповідно до урядового рішення з 1 вересня 2021 року пенсійні виплати в Україні будуть нараховуватися на банківські рахунки.

За місцем фактичного проживання отримуватимуть пенсії та грошову допомогу лише найбільш уразливі категорії осіб, зокрема:

- люди з інвалідністю І групи;

- особи, які за висновком відповідної комісії не здатні до самообслуговування та потребують постійного стороннього догляду;

- люди, старші 80-ти років.

Отже, учасники складного інформаційного процесу – пенсійні та банківські установи, колективи територіальних громад - наразі мають лише чотири місяці, щоб провести масштабну за формами і за кількістю охоплених роз’яснювальну роботу.

По-перше, на сьогодні через структурні підрозділи Полтавської дирекції “Укрпошта” здійснюється виплата і доставка пенсій 127,3 тис. пенсіонерів. З них до пільгових категорій, яким і надалі носитимуть кошти додому, належить 45,1 тисячі. Відтак Головне управління Пенсійного фонду України в Полтавській області повинно поінформувати 82,2 тис. пенсіонерів про зміну способу виплати та запропонувати обрати один з інших способів із зазначенням порядку та умов.

По-друге, інформаційну кампанію слід проводити і серед тих людей, які належать до так званих пільгових категорій. Їх теж слід інформувати про умови доставки і виплати пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання. Адже саме для цих осіб буде проведений конкурс по відбору організацій, які надалі здійснюватимуть виплату і доставку пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів. До проведення такого конкурсу виплату і доставку пенсій, як і раніше, здійснюватиме „Укрпошта”.

По-третє, всі пенсіонери, які нині обслуговуються через поштові осередки, повинні ознайомитися з переліком уповноважених банків, через які проводиться виплата пенсій, грошової допомоги в Полтавській області, дізнатися скільки часу займе процедура оформлення пенсійного рахунку та чи достатньо в банку банкоматів і відділень.

Зважаючи на надзвичайну соціальну важливість зазначеної комунікаційної роботи, вплив її результатів на соціальну рівновагу в регіоні, закликаємо вас долучитися до інформаційної кампанії і всіма можливими засобами сприяти поширенню таких новацій:

- про зміну способу виплати пенсій та грошової допомоги з 01.09.21;

- про порядок звернення із заявою про виплату пенсій шляхом зарахування на поточний рахунок у банку та перелік уповноважених банків (додається);

- про умови доставки і виплати пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання, які запроваджуються з 1 вересня 2021 року, серед одержувачів, зазначених у п. 4 постанови № 277.

Головне управління Пенсійного фонду України в Полтавській області готове надавати інформаційну та методичну підтримку у ході співпраці із зазначених ініціатив.Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь