Терешківська громада

Полтавський район Полтавська область

Оберіть постачальника блакитного палива!

Дата: 01.04.2021 16:29
Кількість переглядів: 504

Фото без опису

                        Оберіть постачальника блакитного палива!         

          Запровадження ринку газу в Україні дало можливість людям змінювати постачальника за власним бажанням на того, хто пропонує блакитне паливо за нижчою ціною чи того, хто надає якісніші послуги. Особливо актуальним питання вибору постачальника стоїть  сьогодні в нашій області, у зв’язку з ситуацію, котра склалася у березні. ТОВ «Полтавагаз збут», яке забезпечувало газопостачанням близько 350 тисяч побутових споживачів на Полтавщині, через невиконання вимог Кодексу газотранспортної системи припинило постачати газ населенню. Тимчасово, відповідно до Правил постачання природного газу, впродовж березня цих клієнтів обслуговував постачальник «останньої надії» (ПОН) – Газопостачальна компанія «Нафтогаз України». Але клієнти ГК «Нафтогаз України», яких обслуговувала ця компанія у березні, автоматично не стають її клієнтами. Сьогодні люди повинні обрати та підключитися до постійного ринкового постачальника блакитного палива. Загалом в Україні газ побутовим клієнтам постачають понад 50 компаній, їхні ціни можна порівняти на онлайн-ресурсах «ГазПравда» або «Газотека».

          Днями більшість власників квартир та будинків знайшли у своїх поштових скриньках листи від ГК «Нафтогаз України» з пропозицією обрати постачальником саме їхню компанію. Якщо споживач бажає підключитися саме до цього постачальника, йому необхідно подати відповідну заявку на приєднання (заповнену власником об’єкта газопостачання), яка розміщена в цьому ж листі. Зробити можна це кількома способами – онлайн на сайті gas.ua; у веб-версії Приват24; офлайн – у відділеннях Ощадбанку та мережі ПУМБ. Також необхідно обов’язково додати копії документів: індивідуальний податковий номер, останній рахунок на постачання газу від існуючого постачальника, документ, що засвідчує право власності на житло. Консультації щодо зміни постачальника газу можна отримати, зателефонувавши в інформаційний центр ГК «Нафтогаз України»: +38 066 300 28 88; +38 098 300 28 88, +38 093 300 28 88.

           Сьогодні, 1 квітня, відновлює постачання природного газу своїм споживачам ТОВ «Полтавагаз збут», з яким у більшості мешканців області були укладені угоди. Щоб продовжувати отримувати послуги цього постачальника, необхідно також підписати заяву-приєднання до договору на постачання природного газу побутовим споживачам, направлену ТОВ «Полтавагаз збут», яку необхідно повернути підписаною до абонентських відділів організації в найкоротші терміни будь-яким зручним способом. Скриньки, в яких можна залишити підписані угоди, розміщені й у відділеннях АТ «Полтава-банк». Для нових споживачів, які бажають підписати угоди з ТОВ «Полтавагаз збут», необхідно надати постачальнику оригінали таких документів – про право власності чи користування на об’єкт (приміщення), документ, що посвідчує особу споживача, реєстаційний номер облікової картки платника податків, у разі необхідності належним чином оформлена довіреність на представника побутового споживача, уповноваженого представляти його інтереси під час процедури укладання договору на постачання природного газу. Телефони контакт-центру ТОВ «Полтавагаз збут»:  (0532) 64-80-50, (0532) 50-13-73, 0800-502-103.

          Цими днями підписані угоди в населених пунктах громади приймають представники цієї газопостачальної організації, кожен з яких закріплений за певною територією.

          Юрист Терешківської сільської ради Наталія Киричок, роз’яснюючи ситуацію, в якій сьогодні опинилися люди, радить не зволікати, а обрати свого ринкового постачальника блакитного палива та подати відповідну заявку. Також Наталія Федорівна акцентує увагу, що сплачувати за березень потрібно на рахунок ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз України» - квитанція з реквізитами розміщена на одному бланку з заявою на приєднання, які надійшли поштою.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь