Терешківська громада

Полтавський район Полтавська область

Дотримуйтесь правил безпеки при використанні альтернативних способів обігріву приміщень та приготування їжі

Дата: 13.12.2022 09:47
Кількість переглядів: 81

Фото без опису

    Через аварійні відключення світла та перебої в теплопостачанні споживачі шукають альтернативні способи обігріву приміщень і приготування їжі. В оселях все частіше з’являються туристичні пальники й керамічні обігрівачі, які працюють від газових балонів, генератори, так звані “буржуйки” тощо.

     Попри зручність у використанні, ці прилади є джерелом підвищеної небезпеки. Вони можуть стати причиною пожежі та отруєння чадним газом.

     Суттєвий недолік у роботі обігрівачів — надмірне та швидке спалювання кисню. Те ж стосується газових, бензинових і дизельних генераторів. Їх дозволено використовувати тільки на відкритому повітрі, бо під час роботи двигуна внутрішнього згоряння виділяється небезпечний для життя чадний газ. Не можна ставити генератор у квартирі, навіть на балконі. Прилад дуже нагрівається, і предмети поблизу можуть спалахнути.

    Користуватися портативними газовими плитами і газовими балонами в квартирах також категорично заборонено. Газовий балон потрібно тримати якнайдалі від джерела тепла і легкозаймистих матеріалів. Скраплений газ може просочуватися через вентель і заповнювати оселю. У погано провітрюваному приміщенні при роботі таких приладів швидко накопичується чадний газ. Іноді балони вибухають, зокрема, при спробі самостійно їх заправити. Небезпечний для них перепад температур. На морозі газ стає зрідженим, а при потраплянні в тепло розширюється, що також може призвести до вибуху.

     Нагадуємо, що не слід використовувати для обігріву приміщень газові плити.

     Закликаємо мешканців не нехтувати безпекою. Використовуйте надійні методи, щоб зігрітися. Як варіант, звертайтеся до власників (орендарів) багатоповерхівок чи ОСББ для встановлення генераторів на будинки.

 

                                                                                                                         АТ «Полтавагаз».

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь